Profitând de un vid legislativ

Fostul procuror general al Constanței, Elena Vlad, intră în rândul avocaților, fără examen

1900
Fostul procuror general al Constanței, Elena Vlad, intră în rândul avocaților, fără examen - 452a2cc69e9dab0239eaac3640b7b33f.jpg
Profitând de suspendarea OUG 159/2008 privind organizarea și exercitarea profesiei de avocat, cinci procurori pensionari constănțeni au promovat interviul de intrare în avocatură la Baroul Constanța. Este vorba de Elena Vlad, fostul procuror general al Constanței, soții Traian și Luminița Poenaru, și Gelu Mărunțelu. Și proaspătul procuror de la DIICOT Constanța ieșit la pensie, Tănase Bajdechi, și-a arătat intenția de a începe să pledeze ca apărător, după ce, o viață întreagă, a fost de partea acuzării.
Amintim că toate acestea se petrec în urma deciziei Curții Constituționale de la începutul acestui an, prin care consilierul juridic constănțean, George Dan Gogu, a contestat, într-un proces desfășurat la Curtea de Apel Constanța - Secția Contencios-Administrativ, modalitatea în care se interzicea admiterea în avocatură cu scutire de examen pentru doctorii în drept și profesioniștii cu zece ani vechime. Drept urmare, judecătorii și procurorii cu o vechime în muncă de cinci ani și juriștii cu o vechime de zece ani ar putea intra în avocatură fără să dea examen.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 11 Iulie 2009
Stire din Eveniment : Procurorii se mută cu chirie
Pagina a fost generata in 0.2238 secunde