FOTO. Traficanţi străini, arestaţi! Vindeau droguri tinerilor ce luau parte la festivalul de muzică din Mamaia

574

Articole de la același autor

Mai multe persoane au fost prinse în flagrant, la Mamaia, în timp ce deţineau droguri, atât pentru consum personal, cât şi cu scopul de a le vinde tinerilor ce luau parte la festivalul de muzică din staţiune. Acestea vor da cu subsemnatul în faţa oamenilor legii, întrucât asupra lor au fost găsite stupefiante de mare risc!

„La data de 05. 05.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Constanța au dispus, în două cauze penale, reținerea a doi inculpați (unul cetățean străin), cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc și efectuarea, fără drept, de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive”, spun oamenii legii.




Potrivit oamenilor legii, măsurile au fost luate după ce aceștia au fost prinși în flagrant în Staţiunea Mamaia, în două acțiuni succesive, la intrarea, respectiv în incinta spațiului de desfășurare a unui festival de muzică, în timp ce deţineau în vederea vânzării diferite cantități de MDMA (drog de mare risc), substanţă cristalină 4 – CMC (drog de mare risc), ketamină (drog de risc) şi 2 – MMC (substanţă psihoactivă).

La data de 06.05.2024, a fost sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Constanța cu propunerea de arestare preventivă a inculpaților, pentru o perioadă de 30 de zile.

 

Străini veniţi în România, să facă trafic cu droguri

 

Despre un alt cetăţean străin prins cu droguri asupra sa, oamenii legii punctează că, „la data de 05.05.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Constanța au dispus reținerea unui inculpat (cetățean străin), cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc și deținere de droguri de mare risc pentru consum propriu”.




Măsura a fost luată după ce, la data de 04.05.2024, acesta a fost prins în flagrant pe raza stațiunii Mamaia, în zona porților de acces către perimetrul alocat desfășurării unui festival de muzică, în timp ce deținea în scopul comercializării droguri de mare risc ( comprimate ecstasy și aproximativ 20 grame MDMA).

La data de 06.05.2024, a fost sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Constanța cu propunerea de arestare preventivă a inculpatului reținut, pentru o perioadă de 30 de zile.

De asemenea, în cadrul dosarului penal sunt efectuate cercetări și față de alți doi inculpați (cetățeni străini), pentru săvârșirea infracțiunii de deținere de droguri de risc și de mare risc, fără drept, pentru consum propriu, la aceeași dată, 04.05.2024, aceștia fiind depistați având asupra lor diferite cantități de cocaină și ketamină.

 

Percheziţii la locuinţele suspecţilor

 

De menţionat că, în urma percheziției domiciliare efectuate la adresa de cazare a celor trei inculpați, au fost identificate și ridicate diferite cantități de cocaină, ketamină și canabis, sume de bani, precum și alte mijloace de probă.

Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța.




Acțiunile au beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Constanța.

Pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.566 secunde