Franța refuză extrădarea lui Paul Philippe al României

249
Franța refuză extrădarea lui Paul Philippe al României - paul-1701283266.jpg
Curtea de Apel din Paris a refuzat miercuri să-l predea Bucureştiului pe Paul Philippe al României, condamnat definitiv la trei ani și patru luni de închisoare cu executare în dosarul retrocedării ilegale a Fermei regale de la Băneasa.


Paul Phillpe al României susține că solicitarea de extrădare a fost făcută în scop „politic”, pentru a executa o condamnare într-un caz de restituire ilegală de bunuri, transmite France Presse.


Camera pentru extrădări a Curţii de Apel din Paris a refuzat predarea „din cauza unui risc real de încălcare a Cartei drepturilor fundamentale a Uniunii Europene”. Îmbrăcat într-un palton negru, costum albastru şi cămaşă mov, Paul Philipe Al Romaniei, cunoscut ca Paul din România, în vârstă de 75 de ani, a primit decizia cu un zâmbet, conform relatării AFP.


Această decizie poate fi atacată de către procurorul general. Paul Philipe Al Romaniei a făcut obiectul unui mandat european de arestare emis la 18 decembrie 2020, la o zi după ce a fost condamnat definitiv în România la trei ani şi patru luni închisoare cu executare în dosarul retrocedării ilegale a Fermei regale de la Băneasa.


În acest caz, 18 persoane au fost condamnate, printre care oamenii de afaceri israelieni Tal Silberstein şi Beny Steinmetz, iar prejudiciul adus statului a fost estimat de procurori la 145 de milioane de euro. El a fost arestat provizoriu la data de 27 iunie 2022, în Franţa, în vederea executării mandatului european de arestare emis de către autorităţile judiciare române, în baza hotărârii judecătoreşti definitive de condamnare.


Potrivit Ministerului Justiţiei din România, instanţa din Republica Franceză este competentă să decidă asupra modalităţii de executare a acestui mandat european de arestare şi asupra predării persoanei solicitate.
Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.3855 secunde