Polițiștii locali îi vor putea amenda pe conducătorii de trotinete electrice care încalcă normele rutiere

454
Polițiștii locali îi vor putea amenda pe conducătorii de trotinete electrice care încalcă normele rutiere - sus1612550435-1701283433.jpg
Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, ca for decizional, un proiect de lege potrivit căruia poliția locală are atribuția de a aplica sancțiuni conducătorilor de trotinete electrice, pe lângă pietoni sau bicicliști. Legea merge la promulgare.


Astfel, iniţiativa legislativă modifică art. 7 alin. (1) lit. j) din legea 155/2010, iar în domeniul circulaţiei pe drumurile publice, poliţia locală are şi atribuţia de a constata contravenţii şi aplica sancţiuni pentru încălcarea normelor rutiere de către pietoni, biciclişti, conducători de mopede, trotinete electrice şi vehicule cu tracţiune animală. 


Forma în vigoare a legii precizează că poliţia locală „constată contravenţii şi aplică sancţiuni pentru încălcarea normelor rutiere de către pietoni, biciclişti, conducători de mopede şi vehicule cu tracţiune animală”. Pe 22 mai, Senatul a adoptat proiectul, în calitate de prim for sesizat. Votul Camerei Deputaţilor a fost decizional şi astfel legea merge la promulgare.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.5092 secunde