Fregata Auvergne, a Marinei Franceze, în escală, la Constanţa

262
Fregata Auvergne, a Marinei Franceze, în escală, la Constanţa - escala-1639489832.jpg

Articole de la același autor

Fregata multi-rol (FREMM) „Auvergne” va face escală în portul Constanța, în perioada 16 - 20 decembrie. Această navă se află în Marea Neagră ca parte a misiunilor de prezență, desfășurate în mod regulat de Marina Franceză în zonele maritime ale Europei, în colaborare cu aliații săi din NATO și Uniunea Europeană.

Escala fregatei „Auvergne” în portul Constanța se înscrie în planul bilateral de cooperare dintre marinele franceză și română. În port, echipajul fregatei franceze va avea un schimb de experiență reprezentanții Forțelor Navale Române, pentru a împărtăși expertiza și cunoştinţe între aliați. După plecarea navei din portul Constanța, sunt planificate, pe mare, exerciții comune cu Forţele Navale din România.

Comandată de comandorul Paul Merveilleux du Vignaux, fregata multi-rol „Auvergne” are un echipaj de 150 de marinari, face parte din Clasa „Aquitaine”, este versatilă, rezistentă și uşor de manevrat. Nava este echipată cu sisteme automatizate avansate și face parte din fregatele de prim rang ale Marinei Franceze. Acestea constituie coloana vertebrală a flotei de suprafață a Marinei Franceze și participă la reînnoirea componentei sale de fregate, un veritabil pilon al forţelor navale franceze.

Capabilitățile de luptă anti-submarin ale FREMM sunt recunoscute ca fiind printre cele mai eficiente din lume. Aceste fregate desfășoară misiuni multiple și sunt capabile, în special, să efectueze lovituri de precizie în profunzime, cu rachete de croazieră navală. Capacitățile FREMM permit Franței să mențină o evaluare autonomă a situației și o capacitate de a interveni rapid pe mare și pe uscat.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.0322 secunde