Fregata "Regele Ferdinand" ajunge, vineri, acasă

376
Fregata

Echipajul de pe fregata "Regele Ferdinand" va ajunge, vineri, acasă. Fregata va acosta, în jurul orei 11.00, în Portul Militar Constanța, după ce a participat, în perioada 1 octombrie - 30 noiembrie, la operația Uniunii Europene "ATALANTA", de luptă împotriva pirateriei navale în Golful Aden.


La ceremonia prilejuită de sosirea navei din misiune au fost invitați reprezentanți ai conducerii Ministerului Apărării Naționale, ai autorităților publice locale, militari în rezervă și în retragere, veterani de război, precum și membri ai familiilor echipajului.


Reamintim că, pe parcursul celor 93 de zile de la plecarea în misiune, fregata "Regele Ferdinand" a realizat câteva premiere importante pentru Forțele Navale: participarea la prima operație de luptă împotriva pirateriei navale, prima misiune desfășurată în emisfera sudică de o navă militară românească, prima misiune a unui elicopter Puma Naval ambarcat dincolo de apele teritoriale ale României, precum și capturarea unor persoane suspectate de acte de piraterie.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6707 secunde