Fregata "Regele Ferdinand", misiune specială în Oceanul Indian

736
4
Fregata "Regele Ferdinand", aflată în timpul misiunilor de patrulare în cadrul Operației ATALANTA, a primit o solicitare de ajutor din partea unei nave comerciale. 


Potrivit reprezentanților Statului Major al Forțelor Navale Române, din cauza unor probleme tehnice și a unei erori de planificare a marșului, nava comercială a rămas fără combustibil în mijlocul oceanului, într-o zonă în care curenții sunt puternici. 

Comandantul operației a ordonat fregatei "Regele Ferdinand" să analizeze necesitatea și posibilitatea acordării ajutorului navei aflate în dificultate. Marinarii militari români au executat o misiune de "friendly approach" la nava comercială, pentru evaluarea situației. Prin urmare, a fost trimisă la bord o echipă de inspecție, iar securitatea a fost asigurată de militarii din grupa de boarding.

După îndeplinirea tuturor formalităților legale necesare, fregata Regele Ferdinand, cu ajutorul ambarcațiunilor rapide (RHIB), a transferat combustibilul necesar navei comerciale. Echipajul a depus eforturi susținute pentru a găsi cele mai bune metode de rezolvare a situației, având în vedere faptul că fregata nu este prevăzută cu dotările tehnice pentru acest tip de activitate, desfășurată în general de navele specializate. Mai mult, misiunea a fost îngreunată de condițiile hidrometeorologice și de desfășurarea simultană a activităților curente contra pirateriei.

După câteva ore, nava comercială a primit de la echipa fregatei instrucțiunile privind navigația și măsurile de bună practică marinărească împotriva atacurilor piraților în această zonă și s-a pus în mișcare.

v v v

Misiunea de acordare a ajutorului pe mare nu reprezintă o noutate pentru fregata "Regele Ferdinand", echipajul fiind la a treia misiune de acest fel executată în ultimii doi ani, spun reprezentanții Forțelor Navale Române.

"Respectul față de profesia de marinar, dorința și necesitatea acordării ajutorului navelor aflate în dificultate fac parte din ceea ce membrii echipajului numesc «Spiritul Ferdinand» și vine în perfectă concordanță cu obiectivele Operației ATALANTA", au mai ținut să precizeze aceștia.


Comentează știrea

Popey
9 noiembrie 2012
lupii marilor

Cine stie ce barcaz pescaresc ...auzi nava comerciala in pana prostului,mine poimiine anuntati ca ati salvat un tank petrolier sau vreo nava de croaziera cind voi de abia supravietuiti cu ce aveti.Tare sint curios cine pe cine a botezat daca nici unul nu a iesit din mediterana.

eu...
12 noiembrie 2012
...

dar tu crezi ca marinarii sunt botezati cum sunt copii botezati de preot?ei nu sunt bagati in apa:)) +ca ei erau in Oceanul Indian,nu in Mediterana...asa ca daca nu esti in cunostinta de cauza,mai bn taci din gura...

Răspuns la: lupii marilor
Adăugat de : Popey, 9 noiembrie 2012
Cine stie ce barcaz pescaresc ...auzi nava comerciala in pana prostului,mine poimiine anuntati ca ati salvat un tank petrolier sau...
ea
12 noiembrie 2012
rasp

asa e mai bine ai lua o carte si te-ai documenta si nu ai idee ce fac marinarii romani in misiuni pentru-ca prostii nu ajung acolo dar eu cred k invidia va omoara.bravo lor si sa se intoarca sanatosi

me
12 noiembrie 2012
raspuns

aveti dreptate k invidia e mare la romani.....mai ales k ei nici makr nu stiu ce inseamna botezul marinaresc.......si mai si rad de fregata....macar ei fac ceva pentru tata noastra nu ca altii kre stau aksa si stiu doar sa rada si sa comenteze aiurea......felicitari marinarilor romani si sa se intoark sanatosi aksa la familiile lor

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.348 secunde