Fregata "Regele Ferdinand", deschizătoare de drumuri prin Canalul Suez

645
6
Marți, 25 septembrie, va rămâne o zi de referință în istoria Forțelor Navale și în istoria fregatei "Regele Ferdinand", prima navă militară românească care a tranzitat Canalul Suez.


Au fost 14 ore fără întrerupere în care vigilența pe navă a fost sporită, în care echipajul a stat cu ochii ațintiți pe ecranele radarelor, la timonă, scrutând orizontul prin binocluri, în căutarea unor eventuale pericole de navigație sau amenințări de orice natură. 14 ore afară la posturile de observare sau la posturile de manevră prova sau pupa, din care foarte multe ore la o temperatură ce a depășit 35 de grade. 14 ore cu mâna pe arma din dotare pentru a asigura protecția apropiată a navei, chiar dacă, mai mult sau mai puțin vizibil, armata egipteană asigura paza Canalului. Tot atâtea ore în care personalului din cart a trebuit să nu-i tremure mâna pe timonă sau pe comenzile de la turbine. 
Cele 14 ore au început puțin după miezul nopții - o noapte în care mulți n-au mai avut timp să mai adoarmă înainte de a trebui să se trezească - și s-au terminat după miezul zilei. 
După mai mult de două zile de marș în Marea Mediterană, fregata "Regele Ferdinand" a acostat în raionul stabilit în rada portului Port Said, punctul de plecare pentru tranzitul Canalului Suez. După ce au depășit punctul "terminus" al călătoriei prin Canalul Suez, nava a luat drum spre zona de acțiune a Operației "Atalanta", dar numai după ce comandorul Mihai Panait, comandantul navei, i-a felicitat pe toți cei aflați la bord pentru această premieră din istoria Forțelor Navale Române. 
Marinarii de pe "Regele Ferdinand" și-au mai trecut în palmares o realizare în premieră. A câta oare? Iar misiunea, ea însăși o premieră pentru navă și Forțele Navale Române, le va mai oferi prilejul să afirme că sunt primii în ceea ce fac. 


Comentează știrea

INCREDIBIL
28 septembrie 2012
SENZATIONAL

D-ra ILiescu,esti ruda cu "mai draga.... ".Stirea asta de senzatie ai mai dat-o si ieri :-)

hmm
28 septembrie 2012
Banal pana acum

Zeci de marinari Romani trec zilnic prin Suez si nimeni nu se mai K K atat pe el! Sa va vedem curajul in lupta cu piratii ca de asta sunteti platiti si mergeti acolo...

Mita biciclista
28 septembrie 2012
record

14 ore cu mana pe arma din dotare !

Gogaie
28 septembrie 2012
drepti

Si arma a stat 14 ore ridicata?

Răspuns la: record
Adăugat de : Mita biciclista, 28 septembrie 2012
14 ore cu mana pe arma din dotare !
haihui
28 septembrie 2012
hahahaha

"o noapte în care mulți n-au mai avut timp să mai adoarmă înainte de a trebui să se trezească" Asta este bună de tot :)))

kappa
28 septembrie 2012
aiurea

"După ce au depășit punctul "terminus" al călătoriei prin Canalul Suez" este genial

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2915 secunde