Fregata Regina Maria își deschide porțile pentru vizitatori

127

Articole de la același autor

Fregata Regina Maria va găz-dui, în perioada 6-7 septembrie, o expoziție de documente și obiecte de patrimoniu, organizată de Muzeul Național Cotroceni. Expoziția este dedicată împlinirii a 83 de ani de la intrarea în serviciu a distrugătorului cu același nume, ale cărei tradiții de luptă le-a preluat și îmbogățit și totodată a 75 de ani de la moartea Reginei Maria.

Vernisajul expoziției va avea loc vineri, 6 septembrie, la ora 18.00, la bordul fregatei Regina Maria, ce va fi acostată în portul militar Constanța. 

În timpul celui de-al doilea Război Mondial, distrugătorul Regina Maria a făcut parte din Escadrila de Distrugătoare, mare unitate cunoscută drept careul de ași al Marinei Regale Române și a acționat sub semnul asului de pică. În anul 1961 distrugătorul a fost scos din serviciu. La 22 iunie 1932, M.S. Regina Maria a dorit să viziteze nava care îi purta numele, Distrugătorul Regina Maria. Astfel, împreună cu 10 invitați a făcut un voiaj la Balcic, de unde s-a înapoiat în aceeași zi. La 29 octombrie 1938, trupul Reginei Maria a fost înmor-mântat la Curtea de Argeș, iar inima a fost transportată, conform propriului testament, la reședința din Balcic (în Bulgaria de astăzi). De la Constanța până în Balcic, inima reginei a fost transportată cu distrugătorul Regina Maria. 

Fregata Regina Maria a intrat în serviciul Forțelor Navale Ro-mâne la 21 aprilie 2005 când, la baza navală NELSON din Portsmoth (Marea Britanie), a primit pavilionul românesc. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 06 Decembrie 2011
Stire din Eveniment : "Regina Maria", misiune îndeplinită
Pagina a fost generata in 0.6732 secunde