Fregata "Regina Maria" pleacă în misiune

218
Fregata

Articole de la același autor

Ministrul apărării naționale, Mircea Dușa, va participa, mâine, în portul militar Constanța, la ceremonia de plecare în misiune a fregatei "Regina Maria". 

Fregata va participa, în perioada 1-30 octombrie, la Operația "Active Endeavour", sub comandă NATO, în Marea Mediterană. Aceasta este a IV-a participare a navei și a VIII-a a Forțelor Navale Române în cadrul acțiunii de monitorizare a traficului naval și aerian în scopul combaterii traficului ilegal și acțiunilor navale asimetrice.

La ceremonie vor participa oficialități militare, reprezentanți ai autorităților locale, veterani, cadre militare în rezervă și în retragere, precum și membri ai familiilor echipajului.

Fregata "Regina Maria" are un deplasament de 4.900 de tone, lungimea de 148,2 metri, lățimea de 14,75 metri și un pescaj maxim de 6,4 metri. Nava poate dezvolta viteze de până la 30 de noduri și dispune de o autonomie de 4.500 mile marine. Propulsia este asigurată de 4 turbine Rolls Royce, iar sistemele electrice de la bord sunt alimentate de 4 generatoare Diesel de câte 1 MW. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1054 secunde