Viața pe fregata "Regele Ferdinand" / Militarii se pregătesc de misiunea din Golful Aden / Galerie foto

217
După tranzitarea strâmtorilor Bosfor și Dardanele, fregata "Regele Ferdinand" și-a continuat marșul spre primul port pentru refacerea capacității operaționale și instruire de specialitate pentru operațiuni antipiraterie, asigurând și suportul informațional în cadrul operației Active Endeavour.

Potrivit Statului Major al Forțelor Navale, programul de instruire al militarilor care fac parte din echipajul fregatei doar pentru această misiune a continuat cu diferite ateliere de specialitate, urmate de un exercițiu general pe navă pentru rolul de abandon.

Vineri, 14 septembrie, de Înălțarea Sfintei Cruci, preotul Dumitru Argatu a oficiat o slujbă de sfințire a apei urmată apoi de sfințirea compartimentelor navei și a elicopterului Puma Naval aflat la bord, pentru ca acest binom navă-elicopter să-și îndeplinească toate misiunile în siguranță.

Cum a precizat și preotul Argatu, Înălțarea Sfintei Cruci este cea mai veche sărbătoare închinată Crucii pe care a fost răstignit Mântuitorul Iisus Hristos și momentul de aflare a lemnului Sfintei Cruci (pe Golgota), în secolul al IV-lea, de către Sfânta Împărăteasă Elena, mama Sfântului Împărat Constantin cel Mare, și înălțarea ei în fața poporului de către episcopul Macarie al Ierusalimului, pe 14 septembrie 335.

Având binecuvântarea "părintelui" aflat la bord, fregata Regele Ferdinand și-a continuat slalomul prin arhipelagul grecesc, siguranța navigației fiind asigurată de ofițerii de cart ai navei și ajutoarele acestora. Toate, bineînțeles, supravegheate îndeaproape de ofițerul secund și comandantul navei.

Reamintim că fregata urmează să ajungă în Golful Aden, unde se va desfășura acțiunea "Atalanta". 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.727 secunde