Fugeau de ispășirea pedepsei, însă polițiștii le-au dat de urmă! Sunt vizate peste 300 de persoane

243
Fugeau de ispășirea pedepsei, însă polițiștii le-au dat de urmă! Sunt vizate peste 300 de persoane - 5ceb6a4a14884-1680350169.jpg
Direcţia de Investigaţii Criminale organizează și coordonează activitatea de localizare și prindere a urmăriţilor la nivel naţional şi internaţional, precum și cea de identificare a cadavrelor și persoanelor cu identitate necunoscută, respectiv cea de clarificare a situaţiei persoanelor dispărute.

Astfel, în perioada 1 – 31 martie a.c., în urma activităţilor de căutare şi identificare, au fost depistate sau a fost clarificată situația a 341 de persoane urmărite la nivel național. Dintre acestea, 255 aveau emise pe numele lor mandate de executare a pedepsei cu închisoarea, iar 45 aveau mandate de arestare preventivă, anunță Poliția Română.

Totodată, au fost depistate 28 de persoane care aveau emise mandate europene de arestare, iar față de 11 persoane au fost dispuse sentințe penale de internare în unități medicale de specialitate.

De asemenea, în luna martie, în urma activităților desfășurate de polițiștii de investigații criminale, au fost depistate 1.062 de persoane dispărute, 736 fiind minori.

Exemplu:

1. La data de 20 martie a.c., în urma cooperării polițienești internaționale dintre Poliția Română și autoritățile din Italia, a fost preluat din Italia un bărbat, de 26 de ani, care era urmărit internațional, în baza unui mandat european de arestare emis de autoritățile judiciare din România.

Bărbatul a fost preluat de reprezentanții Administrației Naționale a Penitenciarelor, pentru a fi depus într-un penitenciar, în vederea ispășirii pedepsei.

Pe numele acestuia, Judecătoria Sectorului 6 a emis, la data de 6 iunie 2022, un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, prin care a fost condamnat la 3 ani și 7 luni de închisoare, pentru infracțiuni la regimul rutier și nerespectarea măsurilor stabilite prin ordinul de protecție provizoriu.

La data de 16 ianuarie 2023, în urma schimbului de date și informații cu autoritățile din Italia, acesta a fost depistat.

Schimbul de date cu autoritățile italiene a fost efectuat de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Capitalei, prin intermediul atașatului român din Italia și prin Centrul de Cooperare Polițienească Internațională - Biroul SIRENE.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6599 secunde