Furau fier vechi pentru a face rost de bani

377
Jandarmii din Medgidia au primit, marți seară, în jurul orelor 21:30 un apel telefonic prin care era semnalat faptul că la marginea localității Pietreni, pe partea stângă a DJ 222, mai mulți bărbați încearcă să dezgroape o conductă de irigații dezafectată.

Un echipaj de jandarmi a ajuns în puțin timp la fața locului, iar indivizii au rupt-o la fugă. Jandarmii au trecut atunci la somarea și urmărirea acestora, ca în cele din urmă să-i prindă. Cei cinci au fost identificați ca fiind Andrei Tătaru, de 31 de ani, Sorin Fugeanu, de 21 de ani, Claudiu Crișan, de 30 de ani, Marian Donciu, de 19 ani și Felician Amza, de 34 de ani, toți din Deleni.

Asupra lor militarii au găsit și confiscat un aparat de sudură, un scripete, o butelie cu gaz și un furtun lung de 5 metri. Până la venirea oamenilor legii, conducta pe care suspecții încercau s-o fure a fost decopertată pe o lungime de 5 metri, din care deja tăiaseră o bucată de aproximativ 1 metru și jumătate. Luați la întrebări de jandarmi, bărbații au declarat că intenționau să vândă bucăți din conducta metalică la un centru de colectare a fierului vechi, pentru a face rost de ceva bani. Cazul celor cinci a fost trimis spre judecare Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia.

Alți patru tineri, cu vârste între 23 și 30 de ani, toți din Vulturu, au intrat în colimatorul poliției după ce au fost prinși în flagrant în timp ce încercau să fure peste o jumătate de tonă de fier vechi dintr-un canal de irigații dezafectat. Grupul urma să încarce cele șase bucăți de fier vechi în două căruțe și să le transporte la un centru de colectare a fierului vechi pentru a le valorifica.

Polițiștii Secției 8 Rurală s-au confruntat, la rândul lor, cu trei indivizi care furau fier vechi de pe un șantier din Dervent. Un echipaj al secției menționate s-a deplasat la locul semnalat în urma unui apel telefonic, iar acolo au dat nas în nas cu trei băieți, cu vârste între 15 și 19 ani. La vederea oamenilor legii, puștii au fugit mâncând pământul, lăsând în urmă atât fierul vechi, cât și uneltele folosite pentru tăierea lui. Polițiștii le-au dat de urmă suspecților după puțin timp la marginea satului Bugeac. Acum cei trei au intrat în tagma infractorilor, întrucât pe numele lor au fost întocmite dosare penale pentru furt calificat.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 09 Ianuarie 2012
Stire din Eveniment : Hoții au ieșit la atac!
Pagina a fost generata in 0.4625 secunde