Furau mașini și le vindeau la fier vechi

683
Mai multe persoane care furau autovehicule pentru a le valorifica la diferite centre de colectare a fierului vechi au căzut în plasa polițiștilor, după ce au fost filați mai multe săptămâni.
În ziua de 14 iunie, polițiștii Compartimentului Trafic și Furturi de Auto din cadrul IPJ Constanța au obținut autorizații de percheziție domiciliară și, cu sprijinul lucrătorilor IPJ Tulcea, au efectuat două percheziții la locuințele lui Marian Dumitru, de 39 de ani și a lui Ion Dumitru, de 37 de ani, ambii din localitatea Sarighiol de Deal, județul Tulcea.
Cu această ocazie, oamenii legii au descoperit și ridicat componente și accesorii auto a căror proveniență nu a putut fi justificată.
În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că cei doi, împreună cu Constantin Dumitru, de 42 de ani, din aceeași localitate, și concubina celui din urmă, Teodora Costea, de 48 de ani, din localitatea Râmnicu de Jos, județul Constanța, sunt suspecți de comiterea a două furturi de autovehicule.
Astfel, polițiștii au demonstrat că în cursul zilei de 13 mai, ei au furat de pe strada IC Brătianu, din Constanța, o autoutilitară marca "Dacia-1304", de culoare roșie. De asemenea, cei patru au mai furat o altă autoutilitară asemănătoare în noaptea de 8 spre 9 iunie.
Conform polițiștilor, pentru transportarea mașinilor sustrase, hoții foloseau pentru tractare autoturismul lui Constantin Du-mitru.
După ce erau transportate departe de ochii lumii, ele erau dezasamblate, iar ulterior valo-rificate la diverse centre de colectare a fierului vechi din Constanța și Tulcea.
Primul autovehicul a fost recupe-rat de la un centru din localitatea Tariverde și predat părții vătămate.
Suspecții sunt cercetați în stare de libertate pentru săvârșirea a două infracțiuni de furt calificat, dar cercetările continuă în vederea stabilirii întregii activități infracționale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.2734 secunde