Furtună cu grindină pe Transalpina. „A căzut din cer atâta gheaţă cum n-am văzut de câţiva ani de când trăiesc aici”

331
Furtună cu grindină pe Transalpina. „A căzut din cer atâta gheaţă cum n-am văzut de câţiva ani de când trăiesc aici” - transfagarasansitransalpinadrumu-1719408299.jpg

Articole de la același autor

Sute de turiști care au vizitat Transalpina au fost surpinși de un fenomen meteo neobișnuit pentru această perioadă din an. O furtună de grindină a transformat drumul într-un peisaj de iarnă.


Furtuna a durat 40 de minute


Gheața a acoperit peisajul de vară în doar 40 de minute, cât timp a avut loc furtuna. Turiștii, în special motocicliștii, s-au văzut nevoiți să caute adăpost în apropiere. Proprietarii stânelor din zonă le-au oferit adăpost și asistență tuturor turiștilor, potrivit gândul.ro.


„Perioada cu cea mai mare zi din an pe Transalpina. Pentru o oră, s-a dezlănțuit natura. A căzut din cer atâta gheaţă cum n-am văzut de câţiva ani de când trăiesc aici… Am văzut timp de 40 de minute cum putem pieri în faţa acestor fenomene ale naturii. După multe zile de caniculă, într-o oră, s-a umplut curtea stânii de gheaţă care pica parca fără oprire.


Turiştii, în special motocicliştii, intrau până în vatra cu foc rugându-ne să-i lăsăm să se adăpostească. Îmi vine să cred că uneori aceste fenomene neobişnuite ne iau prin surprindere. Dar a trecut şi Transalpina este minunată oricum”, a scris Mărioara, proprietara Stânei Ștefanu, pe Facebook.


Nu au fost raportate victime


În urma furtunii de grindină, nu au fost raportate posibile victime sau pagube. Autoritățile locale și serviciile de urgență au monitorizat și asigurat siguranța rutieră pe drumurile afectate.


Șoferii și turiștii sunt sfătuiți să fie precauți și să verifice condițiile meteorologice înainte de a merge pe Transalpina.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4934 secunde