GALERIE FOTO. Aniversare la Forțele Navale Române. Militarii au sărbătorit Ziua Consiliului Internațional al Sportului Militar

156

Articole de la același autor

Personalul militar și civil din Forțele Navale Române a participat vineri, 18 februarie, la o serie de activități dedicate Zilei Consiliului Internațional al Sportului Militar. Marinarii militari, precum și elevii și studenții instituțiilor militare de învățământ de Marină au marcat acest eveniment prin efectuarea de exerciții fizice pentru menținerea calităților motrice și alergări ușoare pe distanțe scurte sau medii, cu respectarea măsurilor de protecție împotriva COVID-19.

În garnizoana Babadag, infanteriștii marini de la Regimentul 307 Infanterie Marină „Heracleea” au sărbătorit această zi prin desfășurarea unui cros de peste cinci kilometri până la cetatea Heracleea (Enisala).

Înființat la data de 18 februarie 1948 la Nice, în Franța, Consiliul Internațional al Sportului Militar este o organizație sportivă internațională alcătuită din forțele armate ale națiunilor acceptate de Adunarea Generală a C.I.S.M., având ca principal scop promovarea educației fizice și a activităților sportive între forțele armate, ca un mijloc de întărire a păcii în lume.

România este membră a acestei organizații din anul 1992 și, de atunci, loturile reprezentative ale Armatei României participă la competițiile aplicativ-militare și sportive organizate sub egida Consiliului Internațional al Sportului Militar.

C.I.S.M. organizează anual peste 20 de campionate mondiale militare și, la fiecare patru ani, jocuri mondiale militare. La aceste activități de mare anvergură, care reprezintă varianta militară a Jocurilor Olimpice, participă între 6.000 și 8.000 de sportivi militari din peste 117 țări, dintre care mulți sunt multipli campioni olimpici sau mondiali.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.764 secunde