GALERIE FOTO. Eveniment cultural la Școala de de Instruire Interarme a Forțelor Navale „Viceamiral Constantin Bălescu”

258

Articole de la același autor

Două lucrări dedicate istoriei Forțele Navale Române au fost lansate vineri, 14 ianuarie, la Școala de Instruire Interarme a Forțelor Navale „Viceamiral Constantin Bălescu” din Mangalia. „Inspectoratul Marinei (1919-1936)”, al cărei autor este dr. Dan-Dragoș Sichigea și monografia „Școala de Instruire Interarme a Forțelor Navale ”Viceamiral Constantin Bălescu” – tradiție și excelență în modelarea luptătorilor”, semnată de comandorul (r.) dr. Marian Moșneagu, comandorul dr. Neculai Tătaru și comandorul (r.) Dan Andronie, au fost prezentate publicului prezent la activitate, cu prilejul Zilei Culturii Naționale.

La eveniment, alături de autori, a fost prezent locțiitorul șefului Statului Major al Forțelor Navale, contraamiralul de flotilă Cornel-Eugen Cojocaru, precum și comandanți de unități din structurile Forțelor Navale Române, foști comandanți ai Școlii de Instruire Interarme a Forțelor Navale „Viceamiral Constantin Bălescu” și alți invitați. Contraamiralul de flotilă Cojocaru a mulțumit autorilor pentru munca depusă, cu dăruire și pasiune, pentru menținerea vie a realizărilor marinarilor români și pentru dezvoltarea spiritului marinăresc în rândul noilor generații de marinari.

Lucrarea „Inspectoratul Marinei (1919-1936)”, realizată de dr. Dan-Dragoș Sichigea, șef al Secției Muzeu Mangalia a Muzeului Național al Marinei Române, se înscrie în rândul contribuțiilor aduse de colectivul științific al Muzeului Național al Marinei Române la Istoria Marinei Militare Române. Volumul cuprinde aspecte ample ale istoriei Marinei Militare a României, în perioada interbelică. Din sursele studiate în arhiva Inspectoratului General al Marinei, autorul evidențiază un subiect puțin analizat în istoriografie, respectiv programele de instruire, nivelul de pregătire al marinarilor, tragerile și lansările de torpile.

Monografia „Școala de Instruire Interarme a Forțelor Navale „Viceamiral Constantin Bălescu” – tradiție și excelență în modelarea luptătorilor” prezintă legătura dintre tradițiile, prezentul și viitorul instituției și subliniază efortul unor ofițeri de marină care au contribuit la dezvoltarea cadrului educațional de formare profesională a marinarilor aflați la baza carierei militare.

Foto: Ionuț Felea

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5554 secunde