GALERIE FOTO. Fregata „Regina Maria” s-a întors acasă acasă, după misiunea NATO din Marea Neagră

177

Articole de la același autor

Fregata „Regina Maria” s-a întors joi, 22 iulie, în Portul Militar Constanța, după încheierea misiunii internaționale pe care a executat-o, în perioada 1 - 21 iulie, ca parte a grupării navale permanente SNMG-2 (Standing NATO Maritime Group Two), alături de fregatele „Virginio Fasan” (Italia) și „TCG Barbaros” (Turcia).

Pe durata celor trei săptămâni, nava militară românească cu un elicopter IAR-300 a parcurs peste 2.800 de mile marine și a participat, în apele internaționale ale Mării Negre, la exercițiile multinaționale „Sea Breeze 21”, organizat de forțele navale ale Statelor Unite ale Americii și cele ale Ucrainei, și „Breeze 21”, organizat de Forțele Navale ale Bulgariei.

Marinarii militari români au desfășurat, alături de partenerii străini, activități specifice de instruire pe mare și s-au antrenat în vederea asigurării protecției forței în cele trei medii de acțiune (aerian, naval, submarin). Pregătirea comună, în conformitate cu scenariile exercițiilor derulate pe mare, a consolidat nivelul de interoperabilitate dintre participanți, iar rezultatele contribuie la creșterea capacității de reacție a Forțelor Navale Române și a partenerilor NATO și non-NATO, în zona de responsabilitate din bazinul pontic și la granița de sud-est a Alianței.

La ceremonia militară de sosire a navei, au participat comandantul Flotei, contraamiral de flotilă Valentin Iacoblev, și comandantul Flotilei 56 Fregate „Contraamiral Horia Macellariu”, comandor Marinică Mustăţea.

Echipajul fregatei „Regina Maria” este format din 240 de militari și comandat de comandor Adrian Gobjilă, care, la întoarcerea în țară, a raportat „Misiune îndeplinită!”.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.7645 secunde