Galerie FOTO. Hoții, interesați de comorile istorice ale Constanței

211
1

Articole de la același autor

Polițiștii din Constanța au descoperit peste 1.200 de bunuri arheologice, în urma a șapte percheziții efectuate la locuințele unor persoane bănuite de infracțiuni privind patrimoniul cultural național.

Ieri, polițiștii Inspectoratului de Poliției Județean Constanța au efectuat șapte percheziții domiciliare, pe raza localităților Constanța, Mangalia și Albești.

În urma perchezițiilor efectuate la locuințele a șapte persoane, cu vârste cuprinse între 27 și 53 de ani, bănuite că ar fi detectat ilegal în zone protejate arheologic, au fost descoperite 1.233 de bunuri arheologice, dintre care 580 sunt monede antice-medievale, iar 653 sunt obiecte ceramice de factură antică și medievală, au precizat oamenii legii.


De asemenea, au fost ridicate, în vederea confiscării, 13 detectoare de metale.

Reamintim că, săptămâna trecută, polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Hârșova au depistat în zona lacului Siliște, din extravilanul localității Gârliciu, cinci persoane, cu vârste cuprinse între 27 și 50 de ani, care efectuau detecții la nivelul solului, folosind patru aparate de detecție metale și patru unelte de săpat.


De asemenea, asupra lor au fost găsite mai multe bunuri metalice și fragmente ceramice susceptibile de a face parte din patrimoniul cultural-național, ce urmează a fi expertizate și predate Direcției Județene pentru Cultură Constanța.



Comentează știrea

DRAGOS
10 martie 2015
LUCREAZA COMOD DE ACASA

Foarte multi oameni s-au convins de seriozitatea noastra! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 25 Februarie 2015
Stire din Eveniment : A furat gardul cimitirului
Pagina a fost generata in 0.6525 secunde