GALERIE FOTO / Povești captivante de la oamenii în uniformă, de Ziua Copilului, în Piața Ovidiu

182

Articole de la același autor

Polițiștii, polițiștii de frontieră, jandarmii și pompierii au organizat un amplu eveniment, joi, 1 iunie, în Piața Ovidiu, spre deliciul copiilor. Cei mici dar și cei mari au avut ocazia să vadă tehnica expusă de fiecare structură a Ministerului Afacerilor Interne și să afle povești captivante, din misiunile executate de oamenii legii și salvatori.
 

Cei mici au fost impresionați, în mod deosebit, de autospecialele pompierilor, dar și de demonstrațiile de acordare a primului ajutor medical. Astfel, au fost prezente o autospecială de stingere cu pulbere, o descarcerare, o motocicletă SMURD, o austospecială a scafandrilor de intervenție, un CBRN, o ambulanță SMURD C1 și autospeciala pentru intervenții pirotehnice, cu un total de 13 subofițeri. De asemenea, a fost prezentată și cea mai nouă colegă a pompierilor militari, Pia, un ciobănesc belgian în vârstă de un an care se pregătește pentru misiuni de căutare/salvare.


Se impune menționat că în data de 4 iunie, pompierii vor fi prezenți la evenimentul Constanța în Miniatură, desfășurat în Parcul Tăbăcărie; copiii vor putea vedea descarcerarea și autospeciala de stingere cu apă și spumă, iar cei 7 subofițeri ce le deservesc le vor răspunde tuturor întrebărilor legate de profesia de pompier militar. Tot în data de 4 iunie, salvatorii vor asigura măsurile specifice de prevenire a situațiilor de urgență la o competiție de ciclism dedicată copiilor, în orașul Techirghiol. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.605 secunde