Gardian de la Penitenciarul Poarta Albă, cercetat pentru că voia să plaseze un telefon unui deținut

1093
Gardian de la Penitenciarul Poarta Albă, cercetat pentru că voia să plaseze un telefon unui deținut - ec9f3884f74d41dae1d3c31e853e407f.jpg
Un gardian de la Penitenciarul de Maximă Siguranță Poarta Albă a fost surprins, în timpul unui control corporal din data de 8 iulie, cu un telefon ascuns la cingătoare, în condițiile în care regulamentul interzice cadrelor din penitenciar ori vizitatorilor să intre cu telefoane printre deținuți.
Nu se știe motivul concret pentru care gardianul a făcut acest gest. Se bănuiește însă că telefonul era pentru unul dintre deținuți, care plătise bine sau urma să plătească pentru telefonul "împrumutat".
Angajatului Penitenciarului de la Poarta Albă i s-a întocmit rapid raport, fiind sesizată Comisia de Disciplină din cadrul unității, dar și Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța, care a demarat deja cercetările în ceea ce-l privește pe gardian, sub aspectul comiterii infracțiunii de introducere de obiecte interzise în interiorul unei unități de detenție.
Nicolae M. are 32 de ani și lucrează în cadrul Penitenciarului de la Poarta Albă din anul 2000. El a fost până la acest moment un angajat model, neavând antecedente privind abateri disciplinare.
Mai mult, potrivit purtătorului de cuvânt al unității de detenție, Gabi Botezan, angajatul și-a prezentat demisia la două zile de la incident. El urmează însă a fi anchetat de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, care au descins în aceste zile la penitenciar în vederea elucidării acestui caz.
Reprezentanții penitenciarului spun că evenimentul se înscrie în cele încadrate drept "fapte regretabile și care nu le fac cinste", dar Nicolae M. va răspunde pentru fapta sa, anchetarea lui fiind un "mesaj" și pentru alții care au procedat sau au de gând să procedeze la fel.
Pentru fapta comisă, gardianul riscă o pedeapsă cu închisoarea cuprinsă între șase luni și patru ani.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.2106 secunde