Procurorii constănțeni au cerut emiterea celui de-al doilea mandat de arestare pe numele lui Călimărea

2244
Lucian Călimărea, cunoscut ca făcând parte din gruparea interlopă "Spaniolu’", arestat, la Brașov, pentru falsificare de carduri, a fost adus, ieri, în fața magistraților de la Judecătoria Constanța, pentru a fi prezent la procesul pe care îl are, la Constanța, alături de Florin Sârbu, Stila Sarafu și Angel Lucian Straton. Cei patru sunt acuzați de comiterea infracțiunilor de vătămare corporală gravă, ultraj contra bunelor moravuri și tulburarea ordinii și liniștii publice.
Procurorii constănțeni au solicitat emiterea unui nou mandat de arestare preventivă pe numele lui Călimărea, invocând că, deși se afla sub supravegherea polițiștilor, el nu ar fi îndeplinit condițiile impuse de anchetatori.
Apărătorii individului au sărit ca arși când au auzit propunerea procurorilor. "Procurorul nu a spus ce reguli a încălcat Călimărea. Cum poate fi acuzat că nu s-a prezentat la termenele stabilite pentru supraveghere, în condițiile în care a fost arestat la Brașov pe 4 iunie?", a spus avocatul Apostol Armeanu.
Apărătorul a solicitat instanței să emită o adresă către IPJ Constanța, prin care să se precizeze dacă Lucian Călimărea a respectat programul de supraveghere anterior arestării sale.
Ședința de judecată s-a întrerupt, iar magistrații au întocmit adresa solicitată de avocați. Răspunsul IPJ Constanța a fost că suspectul nu a încălcat vreodată obligațiile dispuse de judecători. De asemenea, Călimărea a precizat judecătorilor că este nevinovat.
Tot la termenul de judecată care s-a desfășurat ieri, avocatul Cătălin Filișan a invocat o excepție de neconstituționalitate, spunând judecătorilor că procedura actuală de audiere a martorilor cu identitate protejată încalcă drepturile constituționale ale suspecților.
Prin urmare, apărătorul a solicitat suspendarea procesului și trimiterea dosarului la Curtea Constituțională.
Judecătorii au amânat pronunțarea pentru astăzi.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3927 secunde