Alți cinci primari au fost audiați de procurorii DNA în afacerea "Geotop 2001". Mai sunt 37!

3290
Alți cinci primari au fost audiați de procurorii DNA în afacerea
Ieri, alți cinci primari din județul Constanța au trecut pragul DNA în vederea audierii în dosarul care a fost creat pe baza contractului dubios încheiat între Consiliul Județean Constanța și firma "Geotop 2001" SRL București. Aceasta din urmă a fost destinatara unor sume colosale din banii constănțenilor, iar "secretizarea" contractului de către CJ Constanța a ridicat încă de la început numeroase semne de întrebare și suspiciuni, se pare, întemeiate.
Așadar, ieri, pe la sediul DNA Constanța au trecut primarul de la Lipnița - Florin Georgel Onescu, colegul lui de la Bărăganu - Con-stantin Bențea, cel de la Cerchezu - Ion Constantinescu, de la Chirnogeni - Gheorghe Mantea și de la Ciocârlia - Traian Dragomir. La fel ca cei trei primari audiați luni (Gelu Iordache - de la Băneasa, Gheorghe Topalu - de la Aliman, și Nicolae Crivineanu - fost primar la Murfatlar), cei cinci noi martori (deocamdată) din dosar au spus ceea ce știau despre contractul încheiat între CJ Constanța și "Geotop 2001" SRL și au explicat procurorilor care era circuitul banilor care ajungeau, cu atâta ușurință, în conturile firmei bucureștene. Precizăm că ancheta este coordonată de procurorii DNA - Structura centrală, cei de la DNA Constanța fiind "gazdele" acestei desfășurări de forțe.
Audierile în acest dosar vor continua până, cel puțin, la finele acestei săptămâni, există informații chiar că ele se vor prelungi și săptămâna viitoare, mai ales că anchetatorii au de audiat nu mai puțin de 45 de primari de localități din județ, pe care reprezentanții CJC, i-au implicat în această "afacere" cu sau fără voia lor.
Amintim că, în luna iulie 2009, Consiliul Județean Constanța (CJC) a fost de acord, prin Hotărârea nr. 222, să repartizeze aproximativ 1.700.000 de lei (17 miliarde lei vechi) pentru realizarea documentației cadastrale la nivelul a 45 de comune din județ. Cu toate că respectivele comune nu au solicitat sumele repartizate, lucrarea fiind angajată de Consiliul Județean Constanța, plata a fost făcută prin intermediul administrațiilor comunale.
De această lucrare a ajuns să se ocupe SC Geotop 2001 SRL București, care, potrivit unor informații apărute în presă, ar fi apropiată grupului de interese al social-democraților constănțeni.
CJC și-a luat măsuri preventive pentru derularea acestei acțiuni cu doi ani înainte (n.r. - din noiembrie 2007), devenind partener al SC Geotop 2001 SRL București, printr-un acord-cadru.
Atunci, SRL-ul și-a luat angajamentul să realizeze lucrarea "Documentație Cadastrală și Înscrierea în Cartea Funciară a Rețelei de Drumuri Publice de Interes Local din Județul Constanța și Realizarea Soluției Geospațiale pentru Gestiunea Căilor de Transport Rutiere".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 31 Martie 2010
Stire din Politică-Administrație : Mazăre dă înapoi de teama DNA
Pagina a fost generata in 0.9776 secunde