„Gata de acţiune!”. Instrucţie pe fluviul Dunărea a Florilei Fluviale „Mihail Kogălniceanu”

115
„Gata de acţiune!”. Instrucţie pe fluviul Dunărea a Florilei Fluviale „Mihail Kogălniceanu” - xinstructiepedunare-1639753430.jpg

Articole de la același autor

Structurile Flotilei Fluviale „Mihail Kogălniceanu” care fac parte din pachetul de forțe „Gata de acțiune!”, în anul 2022, au executat, în perioada 15 - 17 decembrie, o serie de exerciții pe Dunăre și în zona Deltei.

Șapte nave militare fluviale din porturile militare Brăila și Tulcea, precum și aproximativ 200 de infanteriști marini din garnizoana Babadag au executat marșuri tactice, pe fluviul Dunărea și în raioane terestre din zona Deltei Dunării. Echipajele navelor au participat la exerciții de dragaj mine anti-navă, de cercetare a unui raion inamic și de asigurare a securității navigației unui convoi, exerciții simulate de tragere cu sistemele de artilerie de la bordul navelor, iar infanteriștii marini au desfășurat un marș terestru motorizat, pentru cercetarea unui raion de debarcare a desantului aerian tactic inamic, după care au exersat proceduri operaționale de executare a atacului.

„Prin programele de instruire, militarii din Forțele Navale Române își dezvoltă capacitatea de a răspunde, rapid și eficient, la un spectru divers de amenințări la granița estică a Alianței Nord-Atlantice și a Uniunii Europene”, precizează reprezentanţii Forţelor Navale Române.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.4283 secunde