Geoană: "NATO - vigilentă privind efectele conflictului din Israel; are un dialog susţinut cu toate ţările din zonă"

370
Geoană:

Articole de la același autor

NATO are un dialog diplomatic şi politic susţinut cu toate ţările din zona Orientului Mijlociu şi este extrem de "vigilentă" la efectele directe şi indirecte ale conflictului din Israel, a declarat vineri, la Braşov, secretarul general adjunct al Alianţei, Mircea Geoană, scrie Agerpres.


În context, el a menţionat o întâlnire a regelui Abdullah al II-lea al Iordaniei cu oficialii Alianţei Nord-Atlantice, care ar urma să aibă loc săptămâna viitoare.

"NATO are două ameninţări directe - Rusia pe de o parte şi terorismul pe de alta. De aceea suntem foarte vigilenţi la efectele directe şi indirecte ale acestei situaţii. Sperăm să nu escaladeze. Israelul are tot dreptul să-şi apere teritoriul şi populaţia. În acelaşi timp, trebuie să o facem proporţional şi cu grija de a nu produce direct sau indirect escaladare. NATO are foarte mulţi parteneri în zonă - cam toate ţările din zonă sunt partenerii noştri - de aceea şi eu şi secretarul general şi colegii mei avem un dialog diplomatic şi politic foarte susţinut cu toate ţările din zonă. Săptămâna viitoare vom avea la sediul NATO vizita regelui Iordaniei, un partener absolut vital pentru noi în acea regiune. Suntem în contact cu toţi partenerii noştri, suntem foarte vigilenţi (...) fie că este vorba de Ucraina şi războiul Rusiei, zona nordică - unde lucrurile sunt interesante - şi mai ales aici, în sud, unde sperăm ca lucrurile să se calmeze şi să reintre într-un făgaş al dialogului şi al unor soluţii diplomatice, este singura cale pentru a obţine stabilitate", a afirmat Mircea Geoană, potrivit Agerpres.

Secretarul general adjunct al NATO s-a aflat vineri la Braşov la Comandamentul Brigăzii 2 "Sarmizegetusa", cu ocazia aniversării Zilei Vânătorilor de Munte de către Armata Română.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 3.3407 secunde