GEST REVOLTĂTOR! Nevăzător însoțit de câine ghid, lăsat în întuneric, la marginea drumului, de un șofer de autobuz

358
GEST REVOLTĂTOR! Nevăzător însoțit de câine ghid, lăsat în întuneric, la marginea drumului, de un șofer de autobuz - navazator-1493665726.jpg

Articole recomandate

Anchete după incidentul cu un nevăzător din Pașcani care a fost dat jos din autobuz pe motiv că era însoțit de un câine ghid. Firma de transport l-a sancționat pe șoferul care i-a interzis bărbatului accesul. E anchetat și un polițist căruia i se reproșează că nu a luat nicio măsură.

Petrică Iordache e nevăzător din naștere. Locuiește singur într-un apartament din Pașcani. De 2 ani "vede" lumea prin ochii Mayei, un câine ghid.

Alături de labradorul său are curaj să facă orice drum. Acum câteva zile a vrut să meargă la Sibiu. A rezervat două bilete la firma de transport - pentru el și Maya. Trebuia să ia autobuzul din Târgu Frumos, numai că șoferul nu l-a primit cu un animal. Conducătorul auto i-a împins pe amândoi, a închis ușile și a plecat.

Lăsat la marginea drumului, într-un oraș necunoscut și în întuneric, Petrică a cerut ajutor la 112.

Polițistul i-a spus că va fi luat la cursa următoare și i-a replicat că nu îl poate lua acasă până atunci.

Petrică Iordache a stat 4 ore până a venit următorul autobuz, care l-a dus la destinație. Nu înțelege de ce s-a întâmplat totul, pentru că Maya e un labrador special dresat.

Potrivit legii 448/2006, un câine ghid care însoțește persoana nevăzătoare are acces în toate locurile publice și în toate mijloacele de transport.

Prin urmare, Petrică avea dreptul prin lege să călătorească împreună cu Maya.

Abia după ce povestea lui Petrică a stârnit valuri de reacții pe internet, firma de transport l-a sancționat pe șoferul autobuzului. Administratorul consideră însă că vina e împărțită.

Și polițistul care nu a luat măsuri pe loc este anchetat de colegi, scrie stiri.tvr.ro

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9478 secunde