Gheparzii dobrogeni, evaluați la nivelul de pregătire

278
Gheparzii dobrogeni, evaluați la nivelul de pregătire - gheparziidobrogeni-1629639992.jpg

Articole de la același autor

O echipă de evaluare din cadrul Comandamentului Forțelor Întrunite, condusă de locotenent-colonel Petrișor Vladimirescu, a verificat nivelul de pregătire atins de către militarii ce încadrează Detașamentul de Apărare Antiaeriană, rotația a X-a.

Activitatea s-a desfășurat la sediul Batalionului 348 Apărare Antiaeriană „Dobrogea” din Murfatlar, în perioada 18 - 19 august. Comisia de evaluare a executat o revistă de front, în cadrul căreia, membrii comisiei au verificat modul de echipare și documentele fiecărui militar. După executarea acesteia, militarii care urmează să execute misiunea de asigurare a prezenței înaintate în Polonia, au fost evaluați practic la specialități militare precum instrucția de geniu și EOD, comunicații și informatică, instrucție medicală, protecție împotriva incendiilor și protecția forței. Militarii dobrogeni trebuie să parcurgă o serie de etape de testare a nivelului capacității operaționale, prima etapă fiind evaluarea statică, ce are rolul de a aprecia modul de realizare al unor criterii de performanță prin acordarea unor calificative specifice.

Începând cu luna octombrie 2021, militarii români vor participa în cadrul Grupului de Luptă din Polonia, pentru asigurarea prezenţei înaintate consolidate în flancul Nord-Estic al Alianţei NATO, alături de partenerii americani, britanici, polonezi şi croaţi, în conformitate cu măsurile adoptate în cadrul Summit-ului de la Varşovia. (A.P

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6442 secunde