Giani Deli-Iorga face "șanț" pe ruta Palazu Mare - instanțele de judecată

2444
Giani Deli-Iorga face
Magistrații de la Curtea de Apel Constanța au amânat, ieri, ju-decarea recursului împotriva arestării preventive declarat de Giani Deli-Iorga, tânărul care a recunoscut comiterea dublului asasinat de la Cernavodă asupra soților Elena și Petre Garoafă.
Deli-Iorga a fost adus în fața instanței, dar, deși avea desemnat un avocat din oficiu, el a spus că familia sa a purtat discuții cu un alt apărător, Aurica Grigorescu, pe care l-ar fi angajat. Avocata respectivă nu s-a prezentat însă în sala de judecată și cum Giani Deli-Iorga a precizat că nu este de acord să fie reprezentat de un avocat din oficiu, magistrații, pentru a-i respecta dreptul la apărare, au acordat un nou termen în vederea judecării recursului, pentru astăzi, la ora 9. Dacă avocatul Aurica Grigorescu nu se va prezenta nici astăzi pentru a-l apăra pe Deli-Iorga, acesta din urmă va fi reprezentat de un apărător din oficiu.
Deli-Iorga se află, în prezent, internat la Secția de Psihiatrie de la Palazu Mare, din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Con-stanța, în vederea efectuării unei expertize psihiatrice. În tot acest timp, el este păzit zi și noapte de către polițiștii constănțeni.
Amintim că Giani Deli-Iorga a recunoscut că i-a omorât pe Elena și Petre Garoafă, după ce, la data de 3 ianuarie, s-a deplasat la ei acasă pentru a-i convinge să intervină pe lângă fiica lor, Gabriela Mitea, să se împace cu soțul ei, respectiv prietenul lui cel mai bun, Bogdan Mitea. Acesta din urmă îl sunase, în acea dimineață, pentru a-i spune că este disperat din cauză că soția sa i-a spus că vrea să divorțeze de el.

Avocatul "diavolului"?!
Aurica Grigorescu, fost magistrat la Tribunalul Constanța, și-a creat, în ultimii ani, o reputație controversată la Constanța, ea apărând persoane care au fost trimise în judecată pentru comiterea unor infracțiuni deosebit de grave. Iar aici e suficient să amintim dosarul triplului asasinat de la Mangalia, în care l-a apărat pe albanezul Shyti Blenis, condamnat, în cele din urmă, la detenție pe viață, sau dosarul traficului cu peste o tonă de cocaină, în care inculpații, de asemenea, au primit, la finele anului trecut, pedepse usturătoare.
Chiar dacă deznodământul a fost unul nu prea fericit pentru mulți dintre clienții săi, Grigorescu a știut mereu ce să facă pentru a-și intimida "adversarii"; ce să invoce pentru a obține o amânare ori ce alte chichițe, portițe ori erori ale legilor să folosească pentru a-și atinge scopurile. Ea nu a ezitat să facă sesizări împotriva polițiștilor și procurorilor, ba, chiar, să le declare, "război", punându-le bețe-n roate de fiecare dată când s-a ivit ocazia.
Cu siguranță, și familia lui Deli-Iorga tocmai pe o astfel de atitudine a mizat atunci când a hotărât să îl angajeze pe avocatul Aurica Grigorescu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 11 Ianuarie 2011
Stire din Eveniment : Bogatu, primul cap căzut
Pagina a fost generata in 0.4665 secunde