Beinur Nuredin la un pas de libertate

2785
Beinur Nuredin la un pas de libertate - 5304a9aec8e361a4440c67cb1d1f21ee.jpg
Cele șapte persoane arestate de judecătorii de la Curtea de Apel București în dosarul clanului Nuredin vor afla astăzi dacă vor fi puse în libertate sau vor rămâne după gratii.
Începând cu ora 12,00, magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție vor soluționa recursul declarat de Beinur Nuredin, Erchin Nuredin, adjunctul șefului Poliției Neptun, comisarul șef Cristinel Nițoi, Mihai Nelu Balaban, Mannix Pădure, Ovidiu Constantin Pop și Valentin Popa. Cei șapte au primit, săptămâna trecută, mandate de arestare preventivă pe o perioadă de 29 de zile, însă au atacat decizia instanței de fond.
Potrivit anchetatorilor, Beinur Nuredin și fratele său, Erchin Nuredin, împreună cu celelalte persoane din anturajul lor și cu ajutorul polițistului Cristinel Nițoi, percepeau taxe de protecție de la diverși oameni de afaceri în schimbul promisiunii că-și vor putea derula în liniște afacerile pe litoral. Taxele de protecție se ridicau la câteva mii de euro anual. În ipoteza în care părțile vătămate depuneau plângeri penale la poliție, inculpații, cu sprijinul polițistului Nițoi, reușeau să stopeze cercetările în cauzele respective și să mușa-malizeze aflarea adevărului, prin obținerea unor soluții de netrimitere în judecată.
Probele adunate de procurori împotriva "clanului Nuredin" sunt completate de o serie de interceptări, ambientale și telefonice, ale unor convorbiri purtate de Beinur sau oamenii acestuia, cu adjunctul șefului Poliției Neptun, comisarul șef Cristinel Nițoi, care îi proteja să-și șantajeze victimele.
Pe de altă parte, anchetatorii susțin că membrii clanului Nuredin apelau la legea țigănească pentru a recupera diverse sume de bani.
Operațiunea se desfășura cu implicarea unui apropiat de-al lui Beinur, Ovidiu Constantin Pop, care a fost condamnat în trecut, pentru omor. Anchetatorii au descoperit că în luna aprilie a acestui an, la cererea unui cetățean turc, Beinur a trimis două persoane la Sibiu pentru a exercita presiuni asupra unui martor cu identitate ascunsă. Printre altele, Beinur și apropiații săi sunt cercetați pentru acțiuni de recuperare a unor datorii existente între persoane fizice, prin recurgerea la metode de constrângere psihică a părților vătămate, amenințări cu moartea, sau cu sechestrarea, molestarea sexuală sau incendierea unor bunuri. Procurorii au mai stabilit că, în urma unui control de natură economică la firma lui Beinur, acesta a făcut presiuni asupra administratorului și directorului societății să distrugă și să sustragă acte contabile, pentru a ascunde fapte de corupție.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1773 secunde