Gigi Chiru a luat la verificat digurile de apărare de la Dunăre

1523
Gigi Chiru a luat la verificat digurile de apărare de la Dunăre - 19fcda327fa2dc952170ec46d34fc96b.jpg
În vederea pregătirii pentru sezonul rece a digurilor de apărare împotriva inundațiilor de la Dunăre, aflate în administrarea ANIF, inspectorii ITC au finalizat un amplu control în locațiile cheie din județul Constanța.
Astfel, a fost verificată starea tehnică a acestor diguri, au fost stabilite cauzele degradărilor semnalate și au fost examinate conformitățile construcțiilor privind asigurarea cerințelor de stabilitate și rezistență. Cu această ocazie, au fost constatate mai multe neconformități care, în situații excepționale, pot duce la cedarea digurilor.
Pentru remedierea acestor situații, au fost dispuse următoarele măsuri corective: se vor inspecta cu echipament special digurile de apărare împotriva inundațiilor de la Dunăre după retragerea apelor, inspecție ce se va finaliza cu raport care va cuprinde măsurile imediate de intervenție pentru punerea în siguranță a digurilor. De asemenea, se va evalua starea de siguranță a digurilor afectate de inundații de către societăți de proiectare și consultanță abilitate, se va inspecta periodic starea digurilor în funcție de evenimentele deosebite și se va analiza posibilitatea de realizare de noi lucrări hidrotehnice pentru protecția împotriva inundațiilor în zonele localităților cu risc ridicat la inundații.
"Ținând cont de faptul că proprietarii și administratorii digurilor din județul Constanța nu au anunțat și nici nu au întreprins lucrări de consolidare și de reparare, la ITC Constanța am dispus efectuarea unui control mai amplu care să sublinieze vulnerabilitățile și măsurile care se impun a fi luate în astfel de situații. Controlul ne-a arătat că o serie de diguri necesită lucrări de reparații și întreținere pentru a face față solicitărilor din timpul sezonului iarnă - primăvară, când volumul precipitațiilor și al apelor înregistrează un debit mărit", a declarat Gigi Chiru, directorul Inspectoratului Județean în Construcții Constanța.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2444 secunde