Giolacai îl trage pe Chesnoiu după el

3398
Giolacai îl trage pe Chesnoiu după el - cap41316609838-1316635007.jpg
Procurorii Parchetului de pe lân-gă Tribunalul Constanța au început, ieri, urmărirea penală față de fostul psiholog al Inspectoratului Județean de Poliție Constanța, Liviu Chesnoiu. El este acuzat că a profe-sat fără drept ca psiholog și că ar fi săvârșit infracțiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice.

Care este motivul?
Liviu Chesnoiu s-a ales cu "beleaua" pe cap în urma dosarului de urmărire penală deschis pe numele inculpaților Arsen Giolacai și Alexandru Gâlcă, cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de viol. În urma faptei săvârșite de cei doi indivizi, fostul psiholog al IPJ Con-stanța a efectuat două expertize poli-graf extrajudiciare pentru detectarea comportamentului simulat de suspecți.
Profitând de hârtiile eliberate de Chesnoiu, cei doi au depus expertizele ca probe în procesul penal în care instanța judeca propunerea de arestare preventivă a inculpaților.
Potrivit legislației, dreptul de liberă practică pentru exercitarea profesiei de psiholog în sectorul privat este acordat exclusiv de Colegiul Psihologilor din România. Anchetatorii susțin că profesorului Chesnoiu îi lipsea acest drept.
Totodată, fostul psiholog al IPJ a fost amendat cu suma de 5.000 de lei pentru săvârșirea abaterii judiciare constând în "împiedicarea sub orice mod a exercitării atribuțiilor ce revin organelor judiciare în legătură cu procesul penal".
De altfel, și Colegiul Psihologilor din România a fost atenționat cu privire la efectuarea cercetărilor administrative privind respectarea normelor de deontologie profesională.

Chesnoiu, pregătit să înfrunte situația
În urma cercetării penale începute de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, Liviu Chesnoiu a evitat să își spună punctul de vedere cu privire la situația actuală în care se află.
"Împreună cu avocatul meu, o să vin cu o declarație pentru media. La sfatul avocatului, rămân rezervat în legătură cu aceste acuzații. Voi organiza o conferință de presă și voi expune documentele care îmi vor demonstra nevinovăția", a declarat Chesnoiu, pentru "Cuget Liber".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 21 Septembrie 2011
Stire din Eveniment : Constanța: Viol în Parcul Tăbăcărie
Sâmbătă, 17 Septembrie 2011
Stire din Eveniment : Bunicul violator și-a jucat ultima carte
Luni, 12 Septembrie 2011
Stire din Eveniment : Bestia cu chip de…bunic
Pagina a fost generata in 0.4236 secunde