Goleau conturile francezilor de la ATM-uri din Constanța

388
Goleau conturile francezilor de la ATM-uri din Constanța - b92f2baeb64908651844a8fa726ae59d.jpg
Patru tineri din Constanța au fost trimiși în judecată de procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Constanța pentru comiterea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional, falsificarea instrumentelor de plată electronică și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos.
Tinerii, Răzvan Marian S., Sebastian G., Ștefan C. și Gabriel Florin T., cu vârste cuprinse între 28 și 31 de ani, sunt acuzați că, în perioada 2006 - 2010, au desfășurat operațiuni financiare frauduloase, folosind instrumente de plată electronice (clonare de carduri bancare) și efectuare de transferuri frauduloase de sume de bani din conturile unor cetățeni străini. "Victime" au fost clienții unor instituții bancare din străinătate, cu preponderență din Franța.
Retragerile frauduloase le efectuau la ATM-uri situate în municipiul Constanța, precum și la POS-urile instalate la diferiți comercianți din Constanța. Prejudiciul cauzat a fost estimat la suma de 39.000 de euro.
În cursul cercetărilor s-a stabilit că unul din cei cinci membri ai grupării se află încarcerat, de la data de 25.08.2010, într-un penitenciar din Grecia pentru comiterea de infracțiuni de plastografie, fraudă, înșelăciune și constituire de grup infracțional organizat.
Prin ordonanța procurorilor DIICOT din data 25 februarie s-a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra sumelor de 620 de euro, 13.321 USD și 4.600 de lei, sume ce au fost ridicate cu ocazia efectuării perchezițiilor domiciliare la locuințele celor patru inculpați.
De asemenea, cu ocazia perchezițiilor au mai fost ridicate echipamente informatice și elemente de stocare a datelor, toate fiind supuse perchezițiilor informatice.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.6353 secunde