Grădinițele și școlile private, închise, dar pot face ore online. Arafat: Prezența fizică este interzisă

358
Grădinițele și școlile private, închise, dar pot face ore online. Arafat: Prezența fizică este interzisă - elevi-1635159007.jpg

Articole recomandate

​Șeful DSU, Raed Arafat, a anunțat că Guvernul a adoptat luni o nouă hotărâre prin care prezența fizică în școlile și grădinițele private se suspendă în următoarele două săptămâni, clarificând „neregulile juridice” din hotărârea de guvern emisă vineri seară.


„La nivelul școlilor private pentru că aici a fost important de clarificat, ea a fost prevăzută în Hotărârea CNSU, nu s-a translatat în HG. Acum HG prevede că „activatatea cu prezență fizică se suspendă pentru preșcolarii și elevii în perioada 25 octombrie - 5 noiembrie în unitățile particulare de învățământ, inclusiv în cele cuprinse în Registrul special al organizațiilor furnizoare de educație care organizează și desfășoară pe teritoriul României activități de învățământ corespunzătoare unui sistem educațional din altă țară, pentru perioada 25.10.2021-05.11.2021,” a anunțat Arafat, după ședința de guvern.


Potrivit acestuia, se pot face ore online.


„Deci, prezenta fizică este interzisă, nimeni nu îi oprește să facă online”, a adăugat el.


„Nu se infectează prin tablete”, a mai spus Arafat, răspunzând unei întrebări, adăugând că nu le poate interzice acestora să facă ore. „Nu am cum să le spun școlilor private să nu țină cursuri online dacă vor pentru că asta nu are nimic cu prevenția epidemică, nu se infectează prin calculator copilul”, a susținut el.


„Nu este discriminare, este abordare diferită”, a mai spus Arafat, legat de faptul că școlile private pot face ore online, precizând că și cei din privat pot decide să dea vacanță, având în vedere că oricum era programată vacanță pentru cei mici.


Ministrul interimar al Educației, Sorin Cîmpeanu a explicat duminică, la Digi 24, că nu are temei legal să impună o vacanță și învățământului privat și că, dacă Hotărârea de Guvern care a lăsat învățământul privat în afara reglementărilor nu va fi modificată, va fi o discriminare între elevii și preșcolarii care merg la grădinițe și școli de stat și cei de la privat, ceea ce, spune el, „nu este normal”.


Cîmpeanu susține că a fost de acord cu vacanța de două săptămâni doar pentru că era în interesul stării de sănătate a copiilor și că „presupune” că a fost vorba de o scăpare la nivelul Guvernului „sau a fost o neînțelegere în plan juridic asupra a ceea ce se poate reglementa și ce nu se poate reglementa”.


Întrebat dacă cineva a făcut intenționat modificarea, acesta a răspuns: „Nu sunt în măsură și nu am dreptul să fac aceste supoziții.”




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.5924 secunde