Granițele României, luate cu asalt de emigranți din Africa și Orientul Apropiat

127
Granițele României, luate cu asalt de emigranți din Africa și Orientul Apropiat - frontiera13626428281372974656-1374666426.jpg

Articole de la același autor

Polițiștii de frontieră s-au "perfecționat" în depistarea emigranților care încearcă să treacă ilegal granițele țării noastre. Potrivit reprezentanților Poliției de Frontieră Române, în prima jumătate a lui 2013, au fost depistați aproximativ 700 de emigranți. "Comparativ cu perioada similară a anului 2012, numărul persoanelor implicate în migrația ilegală înregistrează o scădere semnificativă, de 75%, ca urmare a măsurilor întreprinse de polițiștii de frontieră, ce au condus la stoparea valului migraționist de la frontiera cu Serbia", se arată în comunicatul instituției. 




Cât privește modalitățile de emigrare ilegală și locurile frecvent folosite, polițiștii de frontieră precizează: 
- cetățenii pakistanezi sunt depistați, în general, ascunși în mijloace de transport, cu intenția de a ieși din România sau când vor să treacă frontiera verde cu Ungaria.
- cetățenii afgani sunt depistați când vor să intre pe la frontiera verde, cu Serbia, sau când vor să iasă spre Ungaria.
- cetățenii moldoveni încearcă să intre ilegal pe la frontiera cu Moldova, respectiv sa iasă ilegal pe la frontiera cu Ungaria, utilizând documente de călătorie ale altor persoane sau ascunși în mijloace de transport;
- cetățenii algerieni încearcă să intre ilegal pe la frontiera cu Bulgaria (ascunși în mijloace de transport), respectiv sunt depistați în trecere/tentativă de trecere a frontierei verzi la granița cu Serbia;
- cetățenii sirieni intră pe la frontiera cu Bulgaria (prezintă documente false sau se sustrag de la controlul de frontieră) și ies sau încearcă să iasă pe la frontiera cu Ungaria (utilizând cărți de identitate false, românești și bulgărești sau ascunși în mijloace de transport).


Analizând structura pe naționalități a migranților descoperiți se observă că, la frontiera României au mai fost depistate acționând ilegal (atât pe intrare cât și pe ieșire) și persoane provenind din: Albania, Armenia, Bangladesh, Brazilia, Camerun, Congo, Republica Centrafricană, Ecuador, Egipt, Eritreea, Gabon, Gambia, Guineea, India, Iran, Irak, Kosovo, Libia, Liban, Mali, Mauritania, Maroc, Nepal, Nigeria, Palestina, Rusia, Rwanda, Sudan, Serbia, Sri Lanka, Somalia, Turcia, Tunisia, Ucraina etc.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7687 secunde