GROAZNICUL sfârșit al Larei Șaban / Filmul crimei care a îngrozit CONSTANȚA

2739
2
Cadavrul Larei Șaban, concubina afaceristului și politicianului turc Huseyn Sipahi, a fost găsit, ieri dimineață, de anchetatori într-o lizieră situată între localitățile Năvodari și Lumina. Trupul neînsuflețit era împachetat bine în saci de plastic legați cu bandă adezivă.
 

Dacă imediat după dispariția Larei Șaban, la data de 3 mai a.c., polițiștii și familia sperau ca ea să se afle încă în viață, așteptând o cerere de răscumpărare din partea posibililor răpitori, cu cât a trecut vremea și nu s-a întâmplat nimic din toate acestea, ei și-au format convingerea că tânăra a fost omorâtă. Au urmat cercetări amănunțite pentru a aduna probe care să demonstreze varianta crimei. "Presupunerile noastre sunt că victima a fost atrasă într-un apartament din Constanța, a fost lovită în cap cu un ciocan, iar cadavrul a fost ambalat în mai mulți saci din plastic, legați strâns cu bandă adezivă", a declarat procurorul Andrei Bodean, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța, cel care a coordonat ancheta în acest caz.

Din presupunerile anchetatorilor, cei doi suspecți, Gilberto Ghiunal Șaban - fratele victimei, în vârstă de 35 de ani, și George Davidescu, prietenul cel mai bun al acestuia, de 31 de ani, au omorât-o pe Lara Șaban în data de 3 mai, - deci exact în ziua dispariției -, între orele 17.30 - 18. Ei au lovit-o pe tânără cu un ciocan în cap, spun anche-tatorii, lovitură care i-a fost fatală. Au așteptat să se lase întunericul, iar pe la ora 22.30, când era puțin probabil să se întâlnească cu cineva, au înfășurat cadavrul într-o pătură și, cu ajutorul unei mașini împrumutate, au transportat-o pe Lara Șaban într-o lizieră situată între localitățile Năvodari și Lumina. Acolo au abandonat cadavrul, fiind absolut convinși că nimeni nu-l va mai găsi.

Care a fost mobilul crimei?

În următoarele zile, cei doi au avut grijă să-și șteargă urmele, spun anchetatorii.

"În apartament existau urme ale unei curățenii foarte meticulos făcute", spun anchetatorii, "iar unele lucruri lipseau din casă", completează aceștia.

Procurorii spun că singurul mobil al crimei au fost banii, cei doi spe-rând că vor putea să intre în posesia a aproximativ 80.000 de euro.

Mai mult, relația de rudenie nu îi făcea prea apropiați pe frații Șaban. "Relațiile dintre ei erau reci, probabil și din cauză că Lara era plecată de șapte ani în Turcia", a declarat pro-curorul Andrei Bodean. De asemenea, nimeni din familie nu ar fi observat ca, înainte de dispariția Larei, între cei doi frați să fi existat vreun conflict.

Singura care a bănuit că s-a întâmplat ceva rău a fost bona fetiței de trei ani pe care o avea tânăra din relația cu miliardarul turc. "Aceasta a intrat la bănuieli când a constatat că femeia avea telefoanele închise, lucru pe care victima nu-l făcea niciodată", spun anchetatorii. Tot bona a fost cea care a insistat să fie anunțată Poliția cât mai urgent posibil.

Complicele: un fost jandarm!

În săptămânile care au urmat, Gilberto Ghiunal Șaban a jucat rolul fratelui îngrijorat și care se interesa de bunul mers al anchetei ce privea dispariția surorii sale și cerea detalii noi obținute de polițiști. Mai mult, el a încercat să-i trimită pe anchetatori pe piste false, spunând că bănuiește că sora sa a fost răpită în vederea obținerii unei răscumpărări. Numai că anchetatorii așteptau în zadar o cerere de răscumpărare, sperând ca Lara Șaban să fie în viață, în condițiile în care însuși fratele ei contribuise la uciderea ei, chiar în ziua în care dispăruse!

Probele pe care le-au strâns în ultimele săptămâni procurorii au dus la concluzia că fratele tinerei, alături de un prieten de-al său foarte bun, pe care-l cunoștea din copilărie, George Davidescu, de 31 de ani, ar fi autorii crimei.

Din câte se pare, Davidescu a lucrat ca jandarm în cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi, în perioada 2004 - 2008. În 2007, a trecut de la statutul de jandarm angajat pe bază de contract (JAC) la statutul de subofițer. În 2008, el și-a dat demisia.

De partea cealaltă, Gilberto Șaban nu avea vreun loc de muncă, dar nici nu dădea semne că ar duce lipsă de bani și nici nu era dator cuiva.

Chemați la audieri, cei doi au negat comiterea faptei, refuzând să spună unde se află cadavrul. Numai că, la scurt timp de la reținerea lor, anchetatorii au descoperit și cadavrul, proba indubitabilă în cazul unei crime.

Ieri după-amiază, cei doi au fost prezentați magistraților de la Tribunalul Constanța în vederea arestării preventive pentru o perioadă de 29 de zile. În fața judecătorilor, Davidescu a fost pe punctul de a recunoaște comiterea faptei, dar în ultimul moment s-a răzgândit. Pe baza probelor prezentate, magistrații au dispus arestarea celor doi pentru comiterea infracțiunii de omor deosebit de grav.



Comentează știrea

admirator
30 mai 2012
amatori

din ce scrieti aici, nu se vede nici o proba materiala care sa ateste ca fratele ar fi criminalul; impreuna cu prietenul; sa speram ca procurorii si-au facut mai bine treaba, decit dvs. (Faptul ca tinarul Saban nu lucra nicaieri, dar nu avea datorii, nu este o dovada. Pentru nimic!) Asteptam un articol profesionist, pe tema!

Fonduri UE
30 mai 2012
Fonduri UE

Acum e momentul: In 2012 Fondurile Europene NERAMBURSABILE se Acorda si la noi la fel de Usor ca in statele membre ale Uniunii Europene! Iata cum obtii fonduri europene pentru afacerea ta in doar 2 luni si 17 zile. Aflii mai multe detalii pe site-ul: fondurieuropenenerambursabile.ro

Pagina a fost generata in 0.3444 secunde