Grup infracțional specializat în trafic de droguri, destructurat la Bacău

331
Grup infracțional specializat în trafic de droguri, destructurat la Bacău - mehedintipolitistiiaudestructura-1350023870.jpg
Șase persoane din Bacău au fost prinse în flagrant de către polițiști în timp ce comercializau hașiș și substanțe cu efect psihoactiv.

Ieri, polițiștii băcăuani au destructurat un grup infracțional organizat, specializat în traficul de droguri de risc și operațiuni cu substanțe cu efecte psihoactive.

În cadrul acțiunii, care s-a desfășurat în municipiul Bacău, polițiștii au prins în flagrant șase tineri, cu vârste între 17 și 29 de ani, în timp ce comercializau hașiș și alte substanțe.

Ulterior, polițiștii au efectuat șapte percheziții domiciliare, ocazie cu care au fost identificate și ridicate 580 de țiple cu pulbere albă sau substanță vegetală mărunțită, 1.833 grame de pulbere albă și substanță vegetală mărunțită, 40 de comprimate, 40 de dispozitive de cântărit, fumat și mărunțit sau confecționat, 63.027 de lei și 1.650 de euro, un pistol neletal cu gaze și muniția aferentă.

Membrii grupării au distribuit, pe parcursul acestui an, către persoane tinere din municipiul Bacău, importante cantități de substanțe cu efect psihoactiv și droguri de risc (hașiș și canabis).

Până în prezent au fost identificați peste 45 de consumatori, majoritatea minori, din mediul școlar.

Față de cinci persoane, procurorii au dispus reținerea pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire și aderare la un grup infracțional organizat, trafic de droguri de risc și efectuare de operațiuni cu substanțe susceptibile a avea efect psihoactiv. Cei cinci urmează să fie prezentați Tribunalului Bacău cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile. Față de o a șasea persoană s-a dispus măsura interzicerii de a părăsi localitatea de domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3175 secunde