GRUPARE SPECIALIZATĂ ÎN CONTRAFACERE, DESTRUCTURATĂ

103
GRUPARE SPECIALIZATĂ ÎN CONTRAFACERE, DESTRUCTURATĂ - jandarmiicteni140199307814032703-1539158913.jpg

Articole recomandate

Ieri, polițiștii din Ilfov sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cornetu au reținut cinci persoane ce ar fi deținut două fabrici clandestine de articole vestimentare contrafăcute în comuna Ștefăneștii de Jos și au ridicat în vederea confiscării peste 6.000 de articole de îmbrăcăminte succeptibile de a fi contrafăcute, peste 54.000 de lei, precum și aparatura și materialele utilizate în activitatea infracțională.

La data de 9 octombrie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, cu sprijinul polițiștilor Direcției Operațiuni Speciale din cadrul I.G.P.R., au destructurat o grupare specializată în contrafacerea de articole vestimentare.

Pentru documentarea întregii activități infracționale, polițiștii au efectuat opt percheziții domiciliare pe raza județului Ilfov și a municipiului București, unde au descoperit două fabrici clandestine de îmbrăcăminte, precum și două standuri și un depozit situat într-un complex comercial din sectorul 2 București, unde membrii grupării aveau depozitate articole vestimentare neinscripționate dar și inscripționate cu diferite mărci cunoscute.

Polițiștii au ridicat pentru continuarea cercetărilor, de la locațiile percheziționate, peste 6.000 de articole de îmbrăcăminte succeptibile de a fi contrafăcute, precum treninguri, tricouri , pantaloni, geci, peste 3.700 de etichete cu mărci cunoscute, 35 de role de etichete purtând însemne și mărci protejate, 146 de benzi autocolante purtând însemnele unor mărci protejate, peste 4.500 de abțibilduri inscripționate cu însemnele unor mărci cunoscute, șase utilaje de brodat și o mașină de imprimat.

Tot ieri, cinci persoane au fost aduse la sediul poliției pentru audieri, iar în această dimineață au fost prezentate magistraților cu propuneri legale, față de acestea fiind dispusă măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

Din cercetări a reieșit faptul că membrii grupării ar fi adus din Turcia articolele de îmbrăcăminte neinscripționate, la depozitul din București, de unde hainele ar fi fost transferate și inscripționate cu mărci cunoscute la cele două fabrici clandestine din comuna Ștefăneștii de Jos.

Ulterior, marfa ar fi fost comercializată prin complexe comerciale din București cât și din țară, precum și în mediul online.

Marfa ridicată în vederea confiscării, precum și aparatura și materialele utilizate în activitatea infracțională, sunt estimate la o valoare de peste 1.000.000 de lei.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice continuă cercetările față de cei în cauză sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrafacere a unei mărci înregistrate și comercializare a unei mărci contrafăcute.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9649 secunde