Gruparea specializată în afaceri cu țigări de contrabandă condusă de Paul Iova și-a întins tentaculele și la Constanța

1783
Gruparea specializată în afaceri cu țigări de contrabandă condusă de Paul Iova și-a întins tentaculele și la Constanța - 5bdd7b3894ae607a4b733f292b710738.jpg
Două percheziții au fost efectuate, vineri, la Constanța, într-o amplă anchetă aparținând DIICOT Suceava, privind destructurarea unei grupări infracționale orga-nizate specializate în contrabanda cu țigări de proveniență Republica Ucraina și Moldova. În total, 50 de percheziții au fost efectuate în orașele București, Constanța, Neamț, Suceava, Botoșani și Covasna, în urma cărora au fost ridicate 500.000 de pachete de țigări.
Mai mult, 55 de persoane au fost transportate la sediul DIICOT Suceava în vederea audierii.
În cursul investigațiilor s-a stabilit că țigările erau introduse ilicit pe teritoriul vamal al României, peste frontiera de stat adiacentă județelor Suceava și Botoșani. Din probele administrate până în acest moment a rezultat că membrii grupării coordonau și controlau direct actele materiale de contrabandă, asigurând în același timp colectarea, depozitarea, transportul și desfacerea către comercianții de țigări de pe piața neagră a municipiului București și a județelor Constanța, Neamț și Covasna.
Liderul grupării ar fi fost identificat în persoana lui Paul Iova, zis "Ion Petrișor", de 48 de ani, din București, susțin procurorii DIICOT.
Pentru destructurarea grupării și completarea probatoriului au fost făcute simultan 50 de percheziții domiciliare în București și în județele Suceava, Botoșani, Constanța, Covasna și Neamț. Totodată, la sediul DIICOT Suceava au fost conduse pentru audieri 55 de persoane, față de care, după analiza probelor, se vor lua măsuri legale.
Totodată, în cursul anchetei, au fost capturate peste 10.000.000 de țigarete (500.000 de pachete de diferite mărci din Republica Ucraina și Republica Moldova). Valoarea prejudiciului, doar pentru țigările capturate, potrivit anchetatorilor, se ridică în acest moment la suma de 5.000.000 de lei (echivalentul a peste 1.100.000 de euro).
Investigațiile sunt efectuate împreună cu ofițerii de poliție judiciară din cadrul Biroului de Combatere a Contrabandei din cadrul IPJ Suceava, sprijiniți de Serviciul Coordonare Echipe Mobile din cadrul ANV. De asemenea, perchezițiile au fost făcute cu sprijinul IGPR - IPJ Suceava, IGPFR, IJPF Suceava, BCCO Constanța, SCCO Co-vasna și SCCO Neamț, IGJR - Brigada Mobilă, IJJ Suceava, IJJ Botoșani, SIR al IPJ Suceava și SASI al IGPFR.
De asemenea, suportul tehnic și cel informativ al operațiunii au fost asigurate de Direcția Generală de Informații și Protecție Internă, SJIPI Botoșani, SJIPI Suceava, SSOI Suceava, DOS și Direcția Județeană a SRI Suceava.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3264 secunde