Țărăniștii constănțeni vor să atace ordinul prin care primarul Cati Hristu a fost suspendat

970
1
Țărăniștii constănțeni vor să atace ordinul prin care primarul Cati Hristu a fost suspendat - 7e34103d20ea96e0304389a74c44b50d.jpg

Articole de la același autor

Președintele Organizației Județene a PNȚCD Constanța, Tudorel Chesoi, a anunțat vineri după-amiază, în cadrul unei con-ferințe de presă, că țărăniștii, prin avocatul lor Aurelian Pavelescu, vor ataca în contencios administrativ ordinul prin care primarul Cati Hristu a fost suspendat.
Prefectul Claudiu Palaz l-a suspendat, joi, prin Ordinul 337/29.07.2010 pe primarul comunei Cogealac, Cati Hristu, după ce acesta a fost arestat preventiv în cursul nopții de 28 spre 29 iulie pentru instigare publică și apologia infracțiunii, urmare a implicării sale în protestul împotriva construirii unui parc eolian în localitate.
"Considerăm că proaspăta decizie a prefectului este pripită având în vedere că arestarea este provizorie și s-a efectuat un recurs", a explicat Tudorel Chesoi.
Liderul țărăniștilor constănțeni a mai ținut să precizeze că PNȚCD și Organizația Județeană Constanța a formațiunii politice a susținut întotdeauna investițiile de acest tip, dar în condiții legale.
Potrivit declarațiilor sale, actualul primar al comunei și actualul Legislativ Local nu au făcut altceva decât să continue procedurile legale și să respecte niște hotărâri aprobate de fostul primar, Ion Soare, și Consiliul Local de atunci, din 2007, prin care o altă firmă, Eolica Dobrogea, și nu grupul CEZ România, a obținut avizul necesar realizării unui parc eolian în zonă.
"S-au întâmplat lucruri care ne-au surprins pe toți. Nu ne așteptam ca lucrurile să ia o asemenea turnură. Regretăm că s-a ajuns aici. Și regretăm că cei care au fost împușcați au fost arestați, iar cei care au tras nu sunt nici măcar pe lista celor care vor fi audiați", a mai declarat liderul țărănist.
La insistențele jurnaliștilor, Tudorel Chesoi nu s-a ferit să abordeze și problema intereselor pe care le-ar avea Cati Hristu în acest caz. El a recunoscut că inclusiv pe terenul primarului, de aproximativ 1.000 de hectare, urmează să se construiască astfel de eoliene, fără a preciza însă dacă hectarele edilului sunt vizate de Eolica Dobrogea sau de CEZ. "Indiferent de care firmă ar fi vorba, terenul primarului se intersectează cu planurile de construire a eolienelor", a încheiat Tudorel Chesoi.

Comentează știrea

Tudorel Chesoi
1 martie 2016
Precizări

Am avut dreptate! Primarul Kati Hristu, a câștigat toate procesele intentate și probabil va candida la funcția de primar.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3575 secunde