Avocatul primarului Cati Hristu spune că există interese politice în rezolvarea conflictului de la Cogealac

2271
Avocatul primarului Cati Hristu spune că există interese politice în rezolvarea conflictului de la Cogealac - dd86bb832f3c1f915e03629a6f8b53c8.jpg
Surprize de proporții în cazul conflictului de la Cogealac. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța au dispus, marți seara, reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a primarului localității, Cati Hristu, pentru comiterea infracțiunilor de instigare publică și apologia infracțiunilor, și a încă cinci localnici, Ilie Coman, Daniel Cornea, Pavel Copilescu, Mitică Lenu și Florian Barbu, pentru ultraj contra bunelor moravuri și tulburarea liniștii publice, în formă agravantă.
Ieri, ei au fost prezentați magis-traților de la Judecătoria Constanța în vederea arestării preventive pentru o perioadă de 29 de zile, nu înainte însă de a mai face o vizită la Parchet. Potrivit avocaților, Cati Hristu a refuzat, marți seara, să mai dea vreo declarație în fața procurorilor.
În fața Judecătoriei Constanța, Aurelian Pavelescu, unul dintre apărătorii inculpaților, a declarat că ar exista conotații politice în acest dosar și că la nivelul ambasadelor spaniole și cehe au fost declanșate deja discuții cu privire la situația creată. "Este cea mai importantă afacere cu energie verde din lume, în valoare de 3,6 miliarde de euro, tocmai de aceea există și atâtea presiuni" - a spus Pavelescu. "Sunt surprins că Parchetul a luat o astfel de decizie. Știu că există foarte multe procese civile pe rol, manifestația de luni a fost autorizată, protestatarii erau însoțiți de polițiști, la primul punct de lucru nu a existat vreun conflict, doar la al doilea… Sunt mize foarte mari la mijloc" - a mai spus avocatul, care este, totodată, și președintele național al PNȚCD, partid din care face parte și primarul.
"Scandalul a depășit granițele țării, iar eu voi solicita Parchetului General să preia ancheta, pentru că am văzut declarațiile președintelui Consiliului Județean Constanța, care denotă că există clar influențe uriașe pe plan local. Mai mult, am solicitat SRI să se implice, să vedem care sunt influențele și din partea cui vin" - a mai declarat avocatul.
Același apărător a spus, ieri, că ar exista zvonuri că cel care urmează să fie reținut ar fi Tudorel Chesoi, președintele organizației județene a PNȚCD Constanța.
Procurorii constănțeni ne-au declarat că, într-adevăr, ieri după-amiază, Chesoi era așteptat să fie audiat în calitate de martor, dar nu a venit. El urmează a fi audiat, cel mai probabil, în cursul acestei zile.
Amintim că luni, în timpul unui protest față de cei care vor să construiască un parc de eoliene în localitate, la care au participat zeci de localnici, situația a degenerat, protestatarii au aruncat cu pietre în agenții de pază, iar aceștia au ripostat trăgând mai multe focuri de armă. În incident au fost rănite cinci persoane.
Aseară, la închiderea ediției, magistrații de la Judecătoria Constanța nu luaseră încă vreo decizie cu privire la arestare preventivă a celor șase persoane solicitată de procurorii constănțeni.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4102 secunde