Hackerul constănțean care a băgat spaima-n cardurile americanilor

455
Hackerul constănțean care a băgat spaima-n cardurile americanilor - creditcardfraud-1332444551.jpg
Justiția americană cere extrădarea unui hacker constănțean bănuit că, alături de alte persoane, a falsificat 145.000 de carduri!
Adrian Tiberiu Oprea, din Eforie, a fost arestat, în urmă cu câteva luni, pentru că, în perioada 2008 - 2010, împreună cu alți români, ar fi spart sistemul informatic al lanțului de magazine american Subway, au clonat carduri cu codurile PIN ale clienților și au furat din conturile lor zece milioane de dolari.
Pentru a scăpa de răspunderea penală, Oprea a fugit din SUA imediat după comiterea faptelor, dar americanii l-au identificat ușor, iar prin intermediul autorităților române l-au prins la Eforie și au cerut extrădarea sa. Problemele au apărut ulterior, când judecătorii Curții de Apel Constanța au constatat că individul este cercetat și la noi în țară într-un dosar care se află pe rolul Tribunalului Bihor, pentru fapte asemănătoare.
La termenul care s-a desfășurat ieri, magistrații au decis să trimită, prin Departamentul de Cooperare Internațională din cadrul Ministerului Justiției din România, înscrisurile remise de Tribunalul Bihor privind cardurile ce fac obiectul rechizitoriului prin care a fost trimis în judecată Oprea. De asemenea, anchetatorilor americani le va fi trimis și procesul verbal ce cuprinde numărul de identificare a celor 157 de carduri falsificate care fac obiectul dosarului ce se află în România, urmând ca americanii să verifice dacă acestea fac parte din cele 145.000 pentru care Oprea, alături de alți indivizi, este suspectat că le-ar fi falsificate în SUA.
Magistrații încearcă astfel să își dea seama dacă nu cumva Oprea este cercetat și aici, și în SUA pentru falsificarea acelorași carduri, deci pentru aceleași fapte.
Pentru a fi trimise adresele respective, judecătorii de la Curtea de Apel Constanța au decis acordarea unui nou termen de judecată, care va avea loc la data 3 aprilie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3506 secunde