Cum se poate fura marfă de un milion de euro

546
Cum se poate fura marfă de un milion de euro - heapocash-1332444626.jpg

Articole de la același autor

O amplă acțiune a fost pusă la punct de procurorii Direcției de Inves-tigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) pentru prinderea unei rețele de escroci din Constanța care a prejudiciat mai multe firme din Craiova cu aproximativ un milion de euro.
Ieri, încă de la primele ore, mascații, coordonați de procurorii DIICOT Craiova, au descins în 11 locuințe din județul Constanța, în căutarea a 18 persoane, acuzate că fac parte dintr-un grup infracțional specializat în înșelăciuni cu consecințe deosebit de grave.
Potrivit comunicatului de presă transmis de DIICOT Craiova, membrii grupării contactau diverse societăți comerciale, le spuneau că firma lor are ca obiect de activitate transportul rutier și maritim de mărfuri și contractau comenzi de transport de la case de expediție din Constanța, Craiova, dar și alte județe.
Pe timpul efectuării transporturilor, infractorii își însușeau o parte din marfă și o valorificau, întocmind documente fictive cu privire la proveniența bunurilor. De exemplu, spun procurorii, la un singur transport, infractorii au prejudiciat o fabrică de anvelope din Slatina cu 500.000 de euro; la un transport, au sustras 10.000 de anvelope marca Pirelli. Cu altă ocazie, membrii grupului infracțional au furat 33 de combine frigorifice, în valoare de 115.000 de lei, sau obiecte de mobilier Mobexpert, în valoare de 27.000 de dolari. "Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională este de aproximativ un milion de euro", au adăugat procurorii.
În urma descinderilor, 20 de persoane au fost duse la sediul DIICOT Craiova pentru audieri. Cercetările sunt desfășurate cu ajutorul Inspectoratului Județean de Poliție Olt și SRI.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.563 secunde