CONSTANȚA / Descinderi cu mascați la "cămătarii" din Piața Chiliei

4416
2
CONSTANȚA / Descinderi cu mascați la

O rețea infracțională, care obținea credite bancare cu acte false, a ajuns pe "radarul" Poliției Constanța. Ieri dimineață, mascații au descins la nouă locuințe din Constanța și Valu lui Traian, pentru a-i prinde pe suspecți și pentru a găsi documentele incriminatorii.

O acțiune de amploare s-a desfășurat, ieri dimineață, în Piața Chiliei. La primele ore ale zilei, ofițerii de la Serviciul de Investigarea Fraudelor din cadrul Poliției Constanța, însoțiți de mascați, au bătut la ușile a opt case din Piața Chiliei, din municipiul Constanța, și una din Valu lui Traian. Căutau 16 persoane, suspectate că fac parte dintr-o rețea infracțională, care, în ultimele șase luni, a obținut mai multe credite bancare, folosindu-se de documente falsificate. Concret, suspecții sunt acuzați că au falsificat cărți de identitate, adeverințe de salarizare, contracte de muncă, cărți de muncă și alte acte, s-au prezentat la mai multe bănci din Constanța și Tulcea și au obținut peste 300.000 de euro.
"Acțiunea a vizat identificarea de documente și instrumente de falsificare ce au stat la baza încheierii în fals a unor contracte în vederea obținerii a unor împrumuturi de la diferite unități bancare", se arată în comunicatul transmis de Poliția Constanța. Așa că polițiștii au percheziționat centimetru cu centimetru locuințele, iar 12 suspecți au fost duși la Poliție pentru audieri. Ceilalți patru nu au fost de găsit.
Dintre cei audiați, în cursul după-amiezii, s-a decis reținerea a opt: Nedret Derviș, Sevda Devriș, Geilan Iusein, Ali Iașar, Gemile Iașar, Sali Iașar, Ivanciu Câmpeanu, Nagie Dragomir. Ei sunt acuzați de înșelăciune și uz de fals și urmează să fie prezentați, mâine, magistraților constănțeni cu propunere de arestare preventivă. Între timp, polițiștii continuă căutările pentru a-i găsi și pe complicii lor.

Acuzați de șantajarea unui fost polițist
Trebuie menționat că o parte dintre suspecți au fost arestați, în august 2010, pentru înșelăciune și șantaj în formă continuată. Victima așa zișilor cămătari, care a cerut ajutorul polițiștilor, a fost Ion Șerban, fost șef al Miliției Economice Constanța. El le-a spus anchetatorilor că a împrumutat, în 2006, 800.000 de euro, cu o dobândă de 10 - 20% pe lună, dar că, sub diverse amenințări, a plătit peste două milioane de euro. Mai mult, pentru că a întrerupt plățile, cămătarii au intrat în sediul firmei pe care o deține și l-au bătut, după care l-au jefuit. La vremea respectivă, suspecții și rudele lor au susținut că, de fapt, fostul polițist ar fi făcut mai multe împrumuturi bancare, pentru care a girat cu locuințele romilor. Săptămâna trecută, magistrații au dispus trimiterea dosarului la DNA Constanța, pentru refacerea anchetei. Decizia nu este însă definitivă, putând fi atacată cu recurs.



Comentează știrea

ERATA
24 februarie 2012
Ion Serban

Ion Serban NU A FOST NICIODATA POLITIST. A FOST DOAR UN MILITIAN care lua spagi cit roata carului, acelasi Ion Serban a devalizat o banca, BankCoop dupa revolutie. Inainte de revolutie lua spagi de la toata lumea,inclusiv de la tigani. A trimis in puscarie oameni din turism pentru simplul fapt ca aveau doi-trei dolari in buzunar. A nu se intelege ca iau apararea tiganilor, nicidecum, dar cine se aseamna se aduna. ION SERBAN A FOST DOAR O LICHEA DE MILITIAN

anticoruptie
24 februarie 2012
e aranjat de serban ion ca sa nu ii mai ceara bani

unii isi pierd casele-dadeau banii lui serban ion si cuscrul sau comanescu au pus echipa teodor nita si burlacu sa l apere-dar de ce nu ii ia dna pe directorii de banca -brd-carats a ivascu si niculescu si sotia sef economic tomescu care au dat credite de milioane euro-competenta dna-unor indivizi din vilcea si sibiu-ovidiu str 3 nr 2-fara semnatura director nu iese un leu din baca- verificati sucursala brd-dorali,piata ovidiu si tomis nord-caratas-csm,sri,dna corupte-al quida cod sri-serban ion lua cu banii paminturi ,falsifica actele cu valrom si lua milioane euro de la banci-acum cu comanescu si falsurile -trec la eoliene-mafieeeeeeeeeee

Articole pe aceeași temă

Marţi, 24 Ianuarie 2012
Stire din Eveniment : Descinderi la Mangalia
Pagina a fost generata in 0.2154 secunde