Descinderi la secțiile de poliție: 32 de agenți, suspectați că luau mită

469
Descinderi la secțiile de poliție: 32 de agenți, suspectați că luau mită - politierutierafiles151605900-1326175261.jpg
Ofițerii DGA au descins, în această dimineață, la locuințele a zeci de polițiști din București, precum și la Secțiile 1 și 3 Poliție unde lucreză aceștia, agenții fiind suspectați de luare de mită, au declarat pentru NewsIn surse judiciare.

Ancheta vizează, cel mai probabil 32 de agenți de la Secțiile 1 și 3 Poliție din București, potrivit surselor citate.

Cei 32 de agenți de poliție, majoritatea de la ordine publică, care aveau competențe și pe linie rutieră, sunt suspectați că au luat mită de la șoferi prinși în trafic fără ITP valabil. În aceste cazuri, au spus sursele NewsIn, polițiștii negociau cu șoferul, care, dacă era dispus să îi plătească o anumită sumă agentului, scăpa cu o amendă pentru o abatere de cele mai multe ori inexistă, deși sancțiunea pentru lipsa avizului ITP este ridicarea plăcuțelor de înmatriculare și imposibilitatea de a mai circula.

De asemenea, agenții sunt suspectați că, în unele cazuri, deși constatau abateri pe linie de ordine publică, solicitau sume de bani pentru a nu aplica amenzi.

Anchetatorii au început cercetările în acest caz în urmă cu mai multe luni, după ce a primit informații de la conducerea Poliției Capitalei și de la IGPR. Cei 32 de polițiști au fost monitorizați timp de mai multe luni. Ofițerii DGA au avut infiltrați agenți sub acoperire pentru a proba activitățile ilicite ale agenților bucureșteni, au mai spus sursele NewsIn.

Acțiunea demarată marți dimineața este coordonată de directorul general al DGA, chestorul Jenică Arion. Ofițerii DGA au desfășurat această anchetă în colaborare cu procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul București.

Primii poliști duși la DGA

Ofițerii DGA au ridicat, marți dimineață, la ora transmiterii acestei știri, primii polițiști vizați de descinderile care au avut loc la Secțiile 1 și 3 Poliție, care au fost aduși la sediul central al Direcției Generale Anticorupție, pentru audieri, au declarat surse judiciare pentru NewsIn.

De altfel, toți agenții suspectați de luare de mită vor fi duși, în urma perchezițiilor, la sediul DGA.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 20 Decembrie 2011
Stire din Eveniment : Șerban Mihăilescu a fost condamnat
Marţi, 13 Decembrie 2011
Stire din Eveniment : Descinderi la proxeneți
Pagina a fost generata in 0.4049 secunde