De ce a fost suspendată campania de vaccinare antigripală

449
1
De ce a fost suspendată campania de vaccinare antigripală - wwworadeiasioradestiriro-1326181889.jpg
Ministerul Sănătății a decis să sisteze campania de vaccinare antigripală gratuită pentru cel puțin o săptămână, la nivel național, deoarece o parte dintre dozele pregătite pentru imunizarea de anul acesta aveau o concentrație mai slabă.

Un raport despre această situație a fost prezentat, ieri seară, ministrului Sănătății, Ladislau Ritli, la întâlnirea cu reprezentanții Institutului Cantacuzino și ai Agenției Naționale a Medicamentului.

Testele de autocontrol au fost efectuate de vinerea trecută și au relevat faptul că aproximativ 50 de mii de doze de vaccin antigripal nu erau conforme cu specificațiile tehnice.

Directorul Direcției de Sănătate Publică, Amalia Fechete, a declarat, însă, că nu se pune problema apariției unor probleme de sănătate la persoanele vaccinate. "Una dintre tulpinile componente ale vaccinului gripal a înregistrat o scădere a concentrației, astfel încât nu asigură protecția eficientă împotriva îmbolnăvirii cu virusul gripal de tip B și, datorită regulamentelor europene, am decis sistarea campaniei și retragerea produselor respective de pe piață", a menționat Amalia Fechete.

Comentează știrea

Carul cu nemultumiti
10 ianuarie 2012
Nedumerire?!?...

Oare nu trebuie sa raspunda cineva pentru nerespectarea specificatiilor tehnice ? Se merge tot pe principiul: "Las,ca merge si asa " sau "Mortul" e vinovat ?!?...

Articole pe aceeași temă

Joi, 29 Decembrie 2011
Stire din Politică-Administrație : Ajutor umanitar pentru Libia
Pagina a fost generata in 0.7784 secunde