UCIGAȘUL cu BMW eliberat din greșeală / CSM s-a autosesizat

2410
UCIGAȘUL cu BMW eliberat din greșeală / CSM s-a autosesizat - accidentstrmircea81322417646-1330034502.jpg
În urma articolelor apărute în presa constănțeană vizavi de eroarea comisă de magistratul Mihaela Lavinia Cîrciumaru, de la Judecătoria Constanța, care a uitat să treacă "dispozitivul" la încheierea de ședință prin care s-a hotărât menținerea în arest a lui Radu Popescu, tânărul care l-a ucis, beat fiind și drogat, pe antrenorul Vasile Luban, de 71 de ani, în stația de autobuz de pe strada Mircea cel Bătrân, Inspecția Judiciară a Consiliului Superior al Magistraturii s-a autosesizat.

Amintim că, în urmă cu trei zile, judecătorii de la Tribunalul Con-stanța au hotărât punerea în libertate a lui Radu Popescu, în urma constatării erorii respective.

Purtătorul de cuvânt al CSM, Monica Prejmereanu, a declarat că Inspecția Judiciară s-a autosesizat din oficiu în acest caz, urmând a se face verificări prealabile pentru a se constata dacă există indicii care să ducă la o culpă directă a judecătorului, care să fi comis eroarea cu rea intenție sau din gravă neglijență. După verificările prealabile ale Inspecției Judiciare, în funcție de cele constatate, poate fi sesizată Comisia de Disciplină.

Radu Popescu este judecat pentru că l-a omorât, la data de 26 noiembrie 2011, într-un accident de circulație produs pe strada Mircea cel Bătrân, pe fostul antrenor Vasile Luban, de 71 de ani. Șoferul se afla în stare de ebrietate și sub efectul consumului de droguri în momentul în care a produs tragedia, după cum au declarat, la acel moment, polițiștii, iar după ce a produs accidentul a fugit de la fața locului. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 24 Februarie 2012
Stire din Eveniment : Pieton lovit pe trecerea de pietoni
Pagina a fost generata in 0.4265 secunde