Zâzanie între Compania de Autostrăzi și Poliția Rutieră

1221
Zâzanie între Compania de Autostrăzi și Poliția Rutieră - tirrasturnat36-1330021598.jpg
În doar câteva ore, pe drumul național care leagă Constanța de Hârșova au avut loc trei accidente rutiere, în toate fiind implicate camioane. De vină ar fi, spun polițiștii rutieri, lipsa materialului antiderapant de pe șosea.

Ziua de ieri s-a dovedit nefastă pentru camionagii care au străbătut DN 2A. Ceața și poleiul le-au dat de cap șoferilor și au dus la producerea mai multor accidente, la interval de câteva ore, în toate fiind implicate camioane. Din fericire, nu au fost înregistrate vic-time, dar pagubele materiale cauzate au fost "consistente", după cum au subliniat reprezentanții Serviciului Poliției Rutiere Constanța.

Primul incident a avut loc la câteva minute după miezul nopții, la aproximativ 15 kilometri de Hârșova. Două TIR-uri, care circulau pe același sens, s-au ciocnit, din cauza nerespectării distanței în mers. După aproximativ patru ore, pe același drum național, în apropiere de Hanul Morilor, un alt accident a avut loc: șoferul unui autotren a pierdut controlul volanului, din cauza poleiului și a intrat într-un copac de pe marginea drumului.

Mai spectaculos a fost accidentul care a avut loc, ieri dimineață, în jurul orei 7.00, la kilometrul 180, în apropiere de localitatea Dorobanțu. Două camioane, care circulau dinspre Constanța spre Hârșova, s-au ciocnit, din cauza nepăstrării distanței corespunzătoare în mers. În urma impactului, unul dintre vehicule a fost proiectat pe contrasens, într-un al treilea camion. Ambele camioane s-au răsturnat, unul pe carosabil, altul pe câmp. De asemenea, în ca-rambol au intrat și trei autoturisme care veneau dinspre Hârșova, ai căror șoferi nu au mai putut să evite impactul. Din cauza accidentelor, circulația a fost întreruptă în două rânduri, câte o oră.

S-a dat sau nu cu material antiderapant?

Cât privește cauzele producerii acestor accidente, dincolo de neadaptarea vitezei la condițiile de trafic și de nerespectarea distanței în mers, polițiștii constănțeni atrag atenția că incidentele au fost favorizate și de lipsa de reacție a responsabililor cu asigurarea stării de viabilitate a șoselei naționale.

"Deși am transmis faxuri prin care am atenționat că va fi polei, responsabilii nu au luat măsurile de rigoare, adică nu au împrăștiat material antiderapant. Vom lua măsuri, în sensul că vom amenda responsabilii. Amenda este între 21 și 100 de puncte, iar punctul de amendă este 70 de lei", a afirmat comisar șef Tudorel Dogaru, șeful Biroului Accidente din cadrul Poliției Rutiere Constanța.

Pe de altă parte, reprezentanții Companiei de Autostrăzi și Drumuri Naționale susțin că s-a acționat corespunzător, în condițiile meteo.

"S-a intervenit de la ora 1.00 noaptea, imediat după primul accident, cu mai multe mașini cu antiderapant și cu lamă și răspânditor. Mașinile sunt dotate cu GPS, există un grafic, se poate urmări exact când s-a acționat și cât material antiderapant s-a împrăștiat. Toate aceste date le-am pus la dispoziția Poliției, la primele ore ale dimineții. Dar, trebuie menționat că materialul antiderapant acționează la temperaturi de până la - 5 grade Celsius, în condiții de trafic. Dar azi-noapte (n.r. ieri noapte), au fost - 7 grade Celsius și trafic redus", a afirmat Cornel Neguțu, șeful Secției de Drumuri Naționale Constanța.

Nu trebuie ignorat, au arătat angajații companiei naționale, nici faptul că șoferii nu au respectat indicațiile de a încetini viteza. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 24 Februarie 2012
Stire din Eveniment : Pieton lovit pe trecerea de pietoni
Pagina a fost generata in 0.3661 secunde