Primar constănțean trimis în judecată pentru înșelăciuni

1143
Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța au dispus trimiterea în judecată a primarului comunei Cogealac, Cati Hristu. Edilul este acuzat de înșelăciune în formă continuată, în rechizitoriul întocmit de anchetatori arătându-se că acțiunile lui din ultimii ani au avut un unic scop: îmbogățirea.

Astfel, procurorii pun acțiunile primarului pe seama faptului că, încă din 2005, se știa că localitatea este poziționată favorabil pe "harta vânturilor" și că proprietarii care își închiriau terenurile către firmele cu eoliene primeau în medie 3.000 de euro / an. De aceea, susțin an-chetatorii, Cati Hristu, până în 2007 "necunoscut pe plan administrativ / politic" a făcut tot ce s-a putut pentru a ajunge primar. Inclusiv ar fi mituit mai mulți locuitori. De asemenea, a cumpărat 800 de hectare de pământ. În consecință, susțin procurorii, avea nevoie de bani, pe care i-ar fi obținut convingând mai mulți localnici să facă împrumuturi bancare, de la unități din Constanța și Tulcea, și să gireze cu locuințele. Mai mult, el ar fi facilitat eliberarea unor adeverințe false, de către funcționarii primăriei, în vederea obținerii banilor de care avea nevoie.

Totodată, procurorii susțin că primarul Cati Hristu le-a promis oamenilor că le plătește ratele la bancă, ceea ce nu s-a întâmplat, iar în prezent aproximativ 30 de familii ar fi în pericol să-și piardă casele, din această cauză. În total, valoarea prejudiciului se ridică la aproximativ 500.000 de lei și 40.000 de euro.

În același dosar, au mai fost trimise în judecată, pentru aceeași infracțiune, încă 18 persoane, majoritatea funcționari în Primăria Cogealac.

Am încercat să obținem un punct de vedere din partea edilului local, dar acesta nu a putut fi contactat. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.828 secunde