Hackerul "Guccifer" a fost trimis în judecată

149
Hackerul

Articole de la același autor

Procurorii DIICOT au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Marcel Lazăr Lehel, alias "Guccifer", pentru mai multe infracțiuni: acces fără drept la un sistem informatic, prin încălcarea măsurilor de securitate, în scopul obținerii de date informatice, restricționarea accesului la date informatice, transferul neautorizat de date dintr-un sistem informatic, violarea secretului corespondenței.
Potrivit anchetatorilor, "în cauză există suspiciunea rezonabilă că, în cursul anului 2013, în baza unei rezoluții infracționale unice, inculpatul a accesat în mod repetat și fără drept, prin încălcarea măsurilor de securitate, conturile de e-mail aparținând unor persoane publice din România, cu scopul de a intra în posesia datelor confidențiale aflate în poșta electronică, după care a schimbat parolele de autentificare, restricționând astfel accesul utilizatorilor de drept la datele informatice aflate în poșta electronică".
Concret, hackerul aradean "Guccifer" este acuzat că a spart conturile de mail și Facebook ale mai multor vedete, dar și adresa de email a șefului SRI, George Maior. 
Totodată, inculpatul a transferat neautorizat în propriul sistem informatic datele informatice aflate în conturile de e-mail compromise. Ulterior, inculpatul a divulgat conținutul corespondenței către public, acțiuni frauduloase săvârșite în scopul lezării intimității în mediul on-line și denigrării imaginii publice ale persoanelor în cauză.
Suspectul este arestat preventiv. Acesta nu este la prima faptă, fiind condamnat în trecut pentru fapte similare. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.237 secunde