Hackerul Guccifer, condamnat la 7 ani de închisoare cu executare

115
Hackerul Guccifer, condamnat la 7 ani de închisoare cu executare - guccifer-1402061838.jpg

Articole recomandate

Tribunalul București l-a condamnat vineri pe hackerul Marcel Lazăr Lehel, cunoscut sub numele de Guccifer, la șapte ani de închisoare cu executare, pentru că a spart conturile de e-mail ale directorului SRI George Maior, ale europarlamentarului Corina Crețu și ale unor vedere.
De asemenea, instanța i-a interzis lui Lehel mai multe drepturi, pe o durată de trei ani după executarea pedepsei principale. Decizia nu este definitivă, aceasta putând fi contestată la Curtea de Apel București, informează Mediafax.
Prin decizia de vineri, Tribunalul București a menținut măsura arestării preventive a lui Marcel Lazăr Lehel, acesta fiind încarcerat din 22 ianuarie. Instanța a mai dispus confiscarea de la Lehel a unui laptop.
Hackerul Marcel Lazăr Lehel a recunoscut, la ultimul termen de judecată, că a spart conturile de e-mail ale directorului SRI, George Maior, ale europarlamentarului Corina Crețu și ale unor vedete, el fiind judecat prin procedura simplificată.
"Am recunoscut și recunosc toate faptele de care sunt acuzat. Solicit judecarea cauzei pe baza probelor administrate pe parcursul urmăririi penale. Regret faptele săvârșite. (...) Pe parcursul acestui proces, procurorii DIICOT spuneau că aș fi pericol la siguranța națională. Aș spune că este vorba despre trei conturi de e-mail particulare care au fost preluate de mine fără să existe un prejudiciu material sau vătămare corporală. Probabil, toată lumea a avut într-o zi contul spart. Eu, personal, am avut cinci conturi sparte și nu m-am dus la DIICOT. Faptele nu sunt nici pe departe atât de grave. Sunt trei conturi personale, nicidecum de serviciu ", a spus Guccifer, în fața instanței, la termenul din 26 mai.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3169 secunde